Avelsnyheter
1 oktober 2021 21:16
Ridsportplus

Skyline To B nådde högst: ”Så cool häst”

BreedersDen svarta hingsten höll en klass för sig i dressyrhästarnas championat på Flyinge på fredagen. Skyline To B fick domarna att utbrista i ett unisont "wow". Hästens ägare och ryttare, Carl Hedin, är lika lyrisk: "De förväntningarna jag hade på hur det skulle vara att rida honom därinne uppfylldes," säger han.

Skyline To B nådde högst: ”Så cool häst”
Carl Hedin och Skyline To B med uppfödaren Maria Rasmusson. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Det var 54 3-åringar totalt som gjorde upp i championatet för gångartshästar i Flyinges stora hall på fredagens kväll, uppdelat på ston och valacker/hingstar då stona hade sin tävling om titeln Rikssto separat.

  Han är så cool och tog det här jättebra. Jag fick precis den känslan jag hoppades där inne i dag. Carl Hedin.

  Den första som kunde slå sig bland de sex toppstona som alla hade fått över 80 procent var Oneofakind OM (SWB hingst f 2018 e Total Hope-Blue Hors Zack, uppf/äg Oneinamillion Horses AB) med sin fina, naturliga bärighet som gav 8,8. Den svagaste punkten var en lite blek trav, men det blev totalt 82,2 och den första killen som kom över 80 procent. Han reds av Yvonne Österholm och var en av hela sju avkommor e Total Hope i 3-årschampionatet.

  När det gällde Skyline To B (SWB hingst f 2018 e Blue Hors St. Schufro-Ampere, uppf Maria Rasmusson, äg Eques Management AB) utbrast domarna i ”wow” och ”en häst för de internationella arenorna”. 9:orna trillade in.

  A74q0141
  Elegante Skyline fick domarna att utbrista ”wow”. Han reds av Carl Hedin. Foto: Roland Thunholm

  Den fina, rörliga och elastiska traven fick en 9:a, den rytmiska och bäriga galoppen 9,5. Och så blev det 9 för bärighet/balans och 9,3 för allmänt intryck. Totalt 90,2 procent – dagens hittills högsta siffra – och ryttaren Carl Hedin visade sin glädje när han red ut från arenan.
  – Han har varit fantastisk att jobba med hela tiden, säger Carl Hedin som också äger hingsten.

  Han köpte hästen för ungefär ett år sedan och har sedan dess haft ett nära samarbete med uppfödaren Maria Rasmusson, Ängelholm.
  – Carl har gjort ett fantastiskt jobb, säger hon.

  Lyriska domare

  Även Rosebank VH (SWB hingst f 2018 e Revolution-Dalwhinnie, uppf Västra Hoby Stuteri AB, äg Västra Hoby Stuteri AB och Helgstrand Dressage) fick domarna att bli smått lyriska. Här var skritten den svaga punkten, men varken trav eller galopp lämnade direkt något mer att önska. Den rörlige hingsten visades av Eric Guardia Martinez och slutade på exakt samma totalpoäng som årets Rikssto, 86,2 procent efter att ha fått tre nior.

  En annan kille som ville vara med och slåss om de framskjutna placeringarna var Time of Sand (SWB val f 2018 e Total Hope-Bellagio, uppf Anita Hernodh Hassel, äg Katinka Lundkvist). Han visades av flitiga Camilla Axelsson och slutade på totalt 82,8 procent med 8,5 som högsta delbetyg för galopp och allmänt intryck.

  A74q0207-2
  Camilla Axelsson och Time of Sand. Foto: Roland Thunholm

  Capriolo (SWB val f 2018 e Springbank II VH-Bocelli, uppf Jeppe Börjesson, äg Stall Hallhagen och Nina Dahlheim) klämde sig precis över 80 procentsgränsen med sina 80,4 procent efter att ha glänst lite extra i sin trav. Valacken visades av Linn Larsson.

  Högt galoppbetyg

  Ferano (SWB val f 2018 e Firenze-Homburg, uppf Anita Hernodh Hassel, äg Sober Consulting AB) fick 8,5 för sin rytmiska och bäriga galopp – ett av dagens högsta galoppbetyg. Men en skritt som kunde varit mer aktiv drog ner totalbetyget som blev 80,2.

  Desmond (SWB val f 2018 e Demand-Biggles, uppf/äg Johanna och Carina Jönsson) visade en härlig, bärig galopp som domarna gillade och gav 8,5 för. Däremot var övriga delar svagare och det blev totalt 76,8 procent för valacken som reds av Yvonne Österholm.

  Till slut gick alltså segern till Skyline To B, Riksstovinnaren Ohara for U blev delad tvåa med Rosebank VH.

  Carl Hedin och den store hingsten rockade lite extra under ärevarvet och ryttaren bad publiken om extra jubel, vilket han fick.
  – Han är så cool och tog det här jättebra. De förväntningarna jag hade på hur det skulle vara att rida honom därinne uppfylldes, säger Carl Hedin.

  Uppfödaren tog kontakt

  Det var Maria Rasmusson som tog kontakt med Carl Hedin när hon såg att han efterlyste unghästar på sociala medier. Hon har kvar mamman till championatsvinnaren och väntar ett helsyskon till honom nästa år.
  – Nu känns det nästan som att vi har hästen tillsammans, säger uppfödaren som var så glad efter segern och nu ska ta hem hingsten på en periods vila, precis som hon har gjort tidigare sedan hon sålde honom.

  För Carl Hedin väntar nu en intensiv lördag, bland annat har han med två 4-åringar till finalen med testridning.

  Resultat

  Sändningar via SWB:s hemsida (betaltjänst)

  Kval- och finalregler

   

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  mer ur temat Allt om Breeders Trophy i dressyr (25)

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden