Avelsnyheter
1 oktober 2021 06:25

Finalfredag på Breeders

UnghästarIdag ska de allra yngsta deltagarna på Breeders Trophy i dressyr visa upp sig för domarna - det är skarpt läge direkt och en vinnare av Rikssto samt den öppna klassen för 3-åringar ska utses under dagen. Här hittar du allt du behöver veta för att följa finalerna på Flyinge.

Finalfredag på Breeders
Bergsjöholms Barletta, visad av Camilla Axelsson, tog hem Rikssto och den öppna klassen för 3-åringar 2020. Foto: Roland Thunholm

Finalen för 3-åringarna är uppdelad i Rikssto, där 27 ston startar, och en öppen klass med 30 anmälda. De allra yngsta har kvalat till finalen via SWB:s unghästtest och ska idag visas upp två och två för domarna.

3-åringar som är grundregistrerade i SWB, utför godkänt ridprov och får minst 48 poäng (80%) med minst 8,0 i genomsnitt för skritt, trav och galopp vid unghästtest på SWB:s unghästbedömningar är berättigade att starta i 3-årschampionatet.

För att kvala till Rikssto gäller samma kvalregler som för championatet, men stoet ska även ha fått diplom på unghästtestet.

Preliminärt program Breeders Trophy dressyr

Fredag 1 oktober
13.20 – SWB Championat 3-åringar Rikssto, final
17.10 – SWB Championat 3-åringar, final

Lördag 2 oktober
Breeders Trophy 5-åringar, final
Breeders Trophy 6-åringar, final
SWB Championat 7-åringar, final
Breeders Trophy 4-åringar, final med testridning

Start- och resultatlistor
Sändningar via SWB:s hemsida (betaltjänst)
Kval- och finalregler

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt om Breeders Trophy i dressyr (25)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden