Avelsnyheter
1 oktober 2021 20:58
Ridsportplus

Ägaren om sitt rikssto: ”En vänlig häst med mycket energi”

BreedersFör tre år sedan köpte Elisabeth Östberg Roos ett stoföl som var åtta veckor gammal. På fredagen vann detta sto den prestigefyllda titeln årets Rikssto. "Det är min framtidshäst. Jag är så himla tacksam och glad för henne," säger Elisabeth Östberg Roos.

Ägaren om sitt rikssto: ”En vänlig häst med mycket energi”
Pernilla André Hokfelt med Ohara for U i 3-årsfinalen. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  När Elisabeth Östberg Roos vän Karin Strand, Ugglarps gård, skulle sluta med avel höll Elisabeth Östberg Roos sig framme och köpte stofölet Ohara for U (SWB sto f 2018 e Hesselhöj Donkey Boy-Prestige VDL, uppf Ugglarps gård AB, äg Elisabeth Östberg Roos) som då var åtta veckor gammal.
  – Jag ville ha ett sto från Karins stam, säger Elisabeth Östberg Roos.

  Hon älskar att gå i sin gräshage. Elisabeth Östberg Roos.

  På fredagen fick hon ta emot Kungakannan och stora prischeckar när Ohara for U blivit årets Rikssto under Breeders på Flyinge.

  – Att det skulle bli så här bra det trodde vi inte, hon har blivit mycket större än vad vi trodde från början, hon var ganska liten som föl, säger en strålande glad Elisabeth Östberg Roos efter den obligatoriska fotograferingen framför chefsbostaden på Flyinge.

  ”Jättetrevligt sto”

  Ohara for U själv verkar vara lite tagen av stunden med segertäcken och gehäng och vill inte riktigt stå stilla. Hennes ryttare Pernilla André Hokfelt leder runt henne, och ser lika glad ut som ägaren.
  – Det är ett jättetrevligt sto, jag har ridit henne nu efter betet. Hon har så fin motor, även om hon blev lite spänd där inne så jobbade hon på. Det är en egenskap som otroligt värdefull för en tävlingshäst, säger Pernilla André Hokfelt.

  Elisabeth Östberg Roos och en vän till henne fixade inridningen och visningen på 3-årstestet själva, men redan då bestämdes att om det blev final skulle hennes tränare sedan många år, Pernilla André Hokfelt rida stoet där.

  Snäll att rida in

  – Hon var väldigt snäll att rida in. Det är min framtidshäst. Jag är så himla tacksam och glad för denna hästen, säger Elisabeth Östberg Roos som bor i Ängelholm och har åtta hästar.

  Hon är ombud för ett försäkringsbolag och ägnar mycket tid åt att utbilda sina hästar. I morgon, lördag ska hon rida en av dem i finalen för 5-åringar.

  Nu närmast väntar en viloperiod för årets Rikssto.
  – Det är en otroligt vänlig häst med mycket energi utan att vara nervig. Hon älskar att gå i sin gräshage, säger Elisabeth Östberg Roos.

  Resultat

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  mer ur temat Allt om Breeders Trophy i dressyr (25)

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden