Avelsnyheter
30 september 2021 06:20

SWB Equestrian Weeks – detta händer under torsdagen

Unghästar Dressyrveckan fortsätter på SWB Equestrian Weeks i Flyinge. Under torsdagen avgörs det vilka 4-åringar som får testridas av Cathrine Dufour. Dessutom gör övriga ålderskategorier sina första rundor. Här hittar du allt du behöver veta för att hänga med live i vad som händer.

SWB Equestrian Weeks – detta händer under torsdagen
Charlotte Dujardin i sadeln på Dragon Welt under Breeders-finalen 2016. Foto: Roland Thunholm

Torsdagen är andra tävlingsdagen, då resten av 4-åringarna rids två och två och bedöms efter ”Allmänt Intryck Unga hästar” för 4-åringar. Första delen av startfältet, 41 hästar, gick ut under onsdagen och på torsdagen återstår 22 hästar. Därefter väntar final för de tio bästa 4-åringarna, som testrids av Cathrine Dufour på lördag kväll.

5-åringarna är först ut tidigt på torsdagen, då 46 hästar är anmälda till FEI:s Inledande program för 5-åriga hästar. I startfältet finns bland andra förra årets segrare bland 4-åringarna, Vancouver riden av Julia Persson. 5-åringarnas final, dit de tolv främst placerade hästarna från första omgången går, rids på lördag.

Därefter är det dags för 7-åringarna att göra entré – 17 hästar kommer till start och det gäller att vara bland de åtta bästa i FEI:s Inledande program för 7-åriga hästar för att ta sig till lördagens final.

6-årsklassen har 26 anmälda och även här rids första omgången under torsdagen. FEI:s Inledande program för 6-åriga hästar står på programmet, och på lördagen väntar final för de tolv bästa efter omgång I.

Fullspäckade dagar

Fredagen ägnas åt kringklasser men innehåller också finaler för de allra yngsta – 3-åringarna, som är uppdelade i Rikssto med 27 startande och en öppen klass där 33 är anmälda, har kvalat via SWB:s unghästtest och visas upp två och två för domarna.

Lördag innebär final för 4-, 5-, 6- och 7-åringar. Danska Cathrine Dufour är tillbaka som testryttare efter debuten förra året, och hon ska ge sitt betyg till de tio 4-åringar som tagit sig till final.

Preliminärt program Breeders Trophy dressyr

Torsdag 30 september
07.00 – Breeders Trophy 5-åringar, omgång I
14.10 – SWB Championat 7-åringar, omgång I
16.55 – Breeders Trophy 6-åringar, omgång I
20.50 – Breeders Trophy 4-åringar, omgång I

Fredag 1 oktober
13.30 – SWB Championat 3-åringar Rikssto, final
17.20 – SWB Championat 3-åringar, final

Lördag 2 oktober
Breeders Trophy 5-åringar, final
Breeders Trophy 6-åringar, final
SWB Championat 7-åringar, final
Breeders Trophy 4-åringar, final med testridning

Start- och resultatlistor
Sändningar via SWB:s hemsida (pay per view)
Kval- och finalregler

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt om Breeders Trophy i dressyr (25)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden