Dressyr
14 januari 2016 09:20

Springbank VH såld till Helgstrand

Springbank VH är såld till danske Andreas Helgstrand. Uppfödaren och majoritetsägaren Tobias Hansson, Västra Hoby Stuteri, är kvar som hälftenägare. Det innebär att framtidslöftet Springbank VH inte längre kommer att tävlas av Jeanna Högberg.

Springbank VH såld till Helgstrand
Nu 6-årige Springbank VH var kung på Breeders i höstas. (Arkivfoto)

Springbank VH (val f 2010 e Skovens Rafael x De Niro x Rohdiamant, uppfödare Västra Hoby Stuteri) och Jeanna Högberg har dominerat valackens årgång. Nu kommer dock Springbank VH att fortsätta sin karriär under dansk flagg. Andreas Helgstrand ska själv utbilda och tävla valacken. Uppfödaren och majoritetsägaren Tobias Hansson, Västra Hoby Stuteri, står dock kvar som hälftenägare. Detta berättas i ett pressmeddelande från Västra Hoby Stuteri. 

– Det är naturligtvis väldigt beklagligt att Jeanna Högberg och Springbank VH inte får fortsätta sin framgångsrika tävlingskarriär tillsammans. Jag och Jeanna har under hösten tillsammans försökt hitta delfinansiärer i Sverige och utlandet som hade möjliggjort en sådan fortsatt satsning, tyvärr nådde vi inte ända fram, säger Tobias Hansson i pressmeddelandet. 

Springbank VH har redan lämnat Sverige och funnit sig väl tillrätta i sitt nya, danska hem. 
– Det är vår förhoppning att Springbank VH ska ha en fortsatt framgångsrik tävlingskarriär tillsammans med Andreas Helgstrand, säger Tobias Hansson. 

Springbank VH har bland annat varit finalist i unghäst-VM, vunnit Breeders som 5-åring och vann också Champion of the Winners på Friends Arena i november. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 116 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-