Sverige
26 september 2017 18:47

SRG och Flyinge eniga om fortsättning

Det blir ännu en kull med elever från Sveriges Ridgymnasium SRG på Flyinge. Parterna har nu enats om att SRG tar in elever även hösten 2018, då det annars riskerade att bli ett glapp.

SRG och Flyinge eniga om fortsättning
SRG tar in elever på Flyinge även 2018 (arkivbild).

Efter bara två års samarbete mellan Flyinge och Svenskt Ridgymnasium sade Flyinge i våras upp avtalet med SRG (läs mer här). Intaget till hösten 2017 skulle göras som planerat, men det fanns inget sagt om intagningen till hösten 2018.
Flyinges plan var att ansöka om att få starta gymnasieutbildning i egen regi, men om ansökan går igenom kan det bli start för den utbildningen först 2019. Därmed riskerade 2018 att bli ett år utan antagning.

Nu har parterna kommit överens om att SRG tar in elever på Flyinge även 2018.
−Det här blir bra med tanke på kontinuiteten. Vi har också beslutat att de som börjar sin utbildning på Flyinge får vara kvar där i SRG:s regi under hela gymnasietiden, säger Christina Rosell, vd för Flyinge och Strömsholm.
Hösten 2018 finns det plats för drygt 30 elever på SRG:s gymnasieskola på Flyinge. En nyhet då blir att två olika inriktningar erbjuds, dels den vanliga inriktningen inom naturbruk som innebär en förberedelse inför ett arbetsliv med hästar, dels en profil som kallas SRG Samhäll och är en bredare teoretisk utbildning. Den ger särskild behörighet till högre studier för den som vill läsa vidare, samtidigt som den innehåller kurser i ridning och hästkunskap.
−Många elever gör redan i dag tilläggsval som ger dem särskild högskolebehörighet. Nu gör vi det lättare och tydligare för dem som vill läsa vidare, säger Cecilia Bornhager, rektor för Sveriges Ridgymnasium på Flyinge.
Hon är mycket glad över att samarbetet mellan SRG och Flyinge fortsätter under ännu en period.
−Många ringer och frågar hur det blir nästa år, så vi vet att det finns ett intresse för utbildningen, säger Cecilia Bornhager.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden