Dressyr
13 augusti 2017 19:49

Stabila svenska finalritter på ungdomarnas EM

Cecilia Bergåkra Berglund blev åtta på EM för unga ryttare och Evelina Söderström slutade tia i juniorernas mästerskap i Holland på söndagen.

Stabila svenska finalritter på ungdomarnas EM
Evelina Söderström slog till med en fin kür på Weihenstephaner i JEM-finalen. Roland Thunholm

På söndagen summerades ungdomarnas dressyr-EM i Roosendaal, Holland, med ett rekordstort antal svenskar i de olika finalerna. 

I juniorernas final gjorde Evelina Söderström en fin kür med Weihenstephaner som gav 73,350 procent och räckte till en tionde plats.
– Hon gjorde en otroligt bra kür, säger landslagsledaren för unga ryttarna, Tinna Due Boje till Svenska Ridsportförbundet.

Hollands Daphne van Peperstraten och Greenpoint’s Cupido tog hand om guldet och Sveriges andra finalist, Ebba Kjellberg, blev 19:e. 

Cecilia Bergåkra Berglund och Primavera avslutade starkt i finalen för unga ryttare och blev åtta. Det blev 72,125 procent efter en kür där Primavera bland annat visade fina bytesserier. 
Sofie Andersson och Csi kom på 13:e plats och Emelie Aldenfalk slutade på 16:e plats. EM-guldet gick till Tysklands Hannah Erbe/Carlos 609 som fick över 80 procent. 

I EM-finalen för children fick Daniela Knutsson till en fin ritt med Tracy Chapman. Hennes 69,437 procent räckte till en elfte plats. Moa Stenman och A My Pleasure Sow slutade som 17:e ekipage. 

Det har aldrig tidigare varit så många svenskar till final på ungdomarnas EM. Pricken över i:et för Sverige detta mästerskap är lagbronset som de unga ryttarna tog. 
– Det är klart att det är roligt att så många svenska ryttare tog sig till final, säger Tinna Due Boje till Svenska Ridsportförbundet. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden