Dressyr
30 mars 16:27

Stark comeback för Tinne Vilhelmson Silfvéns Esperance

InternationelltDet var länge sedan de syntes till i den internationella hetluften – men i Wellingtons kür visade Tinne Vilhelmson Silfvén och Esperance att de är tillbaka med besked.

Stark comeback för Tinne Vilhelmson Silfvéns Esperance
Tinne Vilhelmson Silfvén och Esperance. Foto: Arkivbild

Tinne Vilhelmson Silfvén och Esperance (KWPN f -09 e Sorento-Rousseay, uppf G.J. Rijper, äg Lövsta Stuteri) genomförde sin första internationella tävling sedan juli 2022 under det pågående meetinget i Wellington, USA.

Det slutade med 75,860 och en andraplats i den fyrstjärniga küren efter att domarna bland annat tryckt på betyget 9 för både ettorna och tvåorna. Fyra av de fem domarna hade velat se det svenska ekipaget som segrare.

Andraplaceringen betydde mycket för den svenska dressyrryttaren.
– Jag är så glad, jag saknar nästan ord för hur bra han hanterade allt, säger hon till Svenska Ridsportförbundet.

Ekipaget drog sig tillbaka från en tävling i Nederländerna i somras, och hade innan dess inte startat internationellt sedan sommaren 2022 då det blev dubbelseger i Belgien.

Tysklands Anna-Christina Ebbelen var bäst av de sex startande i Wellingtons kür och vann med Sam Donnerhall med ett resultat som vara nära svenskans, 75,905 procent.

Resultat, kür

I lördagens fyrstjärniga Grand Prix Special med åtta startande blev Tinne Vilhelmson Silfvén trea med Hyatt på 69,745 procent.

Resultat, Grand Prix Special

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden