Dressyr
4 juli 2022 15:48
Ridsportplus

Dubbelseger för Tinne Vilhelmson Silfvén: ”Kul att det lossnade”

InternationelltTinne Vilhelmson Silfvén och Esperance slog till med två GP-segrar under helgens trestjärniga meeting i Grote-Brogel, Belgien. "Han var fantastiskt duktig och kändes vuxen fast han inte har så mycket rutin," säger ryttaren om hästen som har varit borta en längre tid.

Dubbelseger för Tinne Vilhelmson Silfvén: ”Kul att det lossnade”
Tinne Vilhelmson Silfvén och Esperance. Foto: Arkivbild

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Helgens seger i Grand Prix kür på meetinget blev ryttarens 76:e (!) internatonella seger under sin långa karriär. Segrarna är fördelade över hennes åtta internationella GP-hästar.

  Han har egentligen inga svagheter. Tinne Vilhelmson Silfvén.

  Segern togs med Esperance (KWPN f 2009 e Sorento-Rousseay, uppf G.J. Rijper, äg Lövsta Stuteri). Ekipaget fick 76,96 procent för sin kür. Dessförinnan hade ekipaget vunnit en Grand Prix under samma tävling.

  – Jag har haft honom länge och har trott på honom hela tiden. Det var kul att det lossnade nu, säger Tinne Vilhelmson Silfvén om Esperance.

  ”Lätt för det svåra”

  Ekipaget har gjort några internationella GP-starter innan hästen fick problem med en skada och var borta i ungefär 1,5 år. Nu har han varit i gång i ett år.
  – Det är en fin, ganska komplett häst. Han har lätt för det svåra och har en fantastiskt fin galopp, säger Tinne Vilhelmson Silfvén.
  – Han har egentligen inga svagheter, bortsett från att han har haft lite hälsobekymmer.

  Det var Esperances tredje internationella Grand Prix i helgen, och hans första kür. Han fick låna ryttarens Puttin’ On the Ritz-kür.
  – Han var fantastiskt duktig och kändes vuxen fast han inte har så mycket rutin. Han tittade inte på något och brydde sig inte om att gå till musik trots att det var en helt ny erfarenhet för honom.

  Till Falsterbo

  Nu får Esperance en liten paus medan stallets förstahäst Devanto går i Falsterbo.

  – Både Devanto och Esperance har potential att gå mästerskap. Jag tror mycket på dem båda två, säger Tinne Vilhelmson Silfvén om hästarna som ägs av hennes arbetsgivare Lövsta Stuteri.

  Resultat

   

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 101 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden