Dressyr
10 augusti 2018 17:09

Starka prestationer av VM-truppen i tyska Cappeln

Internationellt Etta, trea och fyra. Det blev de svenska VM-ryttarnas placeringar i fredagens Grand Prix på fyrstjärniga meetinget i tyska Cappeln.

Starka prestationer av VM-truppen i tyska Cappeln
Patrik Kittel och Well Done de la Roche CMF visade VM-form på det tyska meetinget. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Fredrik Jonsving

Tidigare under fredagen kom beskedet att Tinne Vilhelmson Silfvéns andra tänkbara VM-häst, Paridon Magi, ströks från tävlingarna i Cappeln då han inte var riktigt sig själv.

Senare under eftermiddagen blev Tinne Vilhelmson Silfvén fyra i en Grand Prix på samma tävling tillsammans med OS-hästen Don Auriello, ”Anton”, (val f 2002 e Don Davidoff-White Star, uppf Joachim Poppe, äg Lövsta Stuteri).

Det var ekipagets första start sedan midsommarhelgen, då valacken inte kunde starta som planerat i Falsterbo då han inte var helt fräsch. Kort därefter teamet kring ”Anton” dock ett positivt besked när gällde valackens hälsa och nu har han visat att formen är på väg i Cappeln.

Ekipaget fick 73,370 procent.

Även Patrik Kittel har haft lite trassel med en av sina tänkta VM-hästar, Delaunay OLD. I Cappeln red han Well Done de la Roche CMF (ZVCH sto f-08 e Fuerstentraum-Walt Disney I, uppf Franҫoise Trembley, äg Françoise Trembley, Brigitte Bigar och Muriel Perret) till seger på 75,043 procent. Den Tysklandsbaserade ryttaren har en tredje VM-aktuell häst i Deja.

Även på tredje plats blev det svenskt i den 17 ekipage stora klassen. Det var Juliette Ramel, som också är uttagen till VM, och Buriel (KWPN val f-06 e Osmium-Krack C, uppf P. Bakker) som fick 73,522 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden