Hoppning
17 augusti 2021 13:27

Startfältet klart till EM i hoppning

MästerskapMed två veckor kvar till start är nu samtliga ekipage uttagna till EM i hoppning i tyska Riesenbeck. 23 länder skickar totalt 76 ryttare och deras hästar till Ludger Beerbaums anläggning, för att göra upp om medaljerna.

Startfältet klart till EM i hoppning
Medaljörerna på EM i hoppning 2019 - guld till Martin Fuchs, silver till Ben Maher och brons till Jos Verlooy. Foto: Roland Thunholm.

När arrangören presenterar de anmälda ryttarna är det Sveriges egen hoppkung, Peder Fredricson, som får toppa listan över vilka som kommer till EM. Han möter bland andra regerande europamästaren Martin Fuchs och hans landsman Steve Guerdat, som länge var rankad högst i världen. Guerdat rider sin SWB-valack Albführens Maddox (-11, e Cohiba-Maraton, uppf Liselotte Tillberg).

Nuvarande världsettan, tyske Daniel Deusser, kommer dock inte till start efter att ha ridit OS på sin bästa häst. Inte heller britten Ben Maher, som slog Peder i OS-finalen nyligen, rider EM.

Utöver de tyska ryttarna Marcus Ehning, Maurice Tebbel, Andre Thieme, David Will och Christian Kukuk kommer även en irländare att känna sig som hemma på banan i Riesenbeck – Eoin McMahon, som har jobbat hos Ludger Beerbaum i många år, är uttagen till det irländska laget.

Mästerskapet inleds med en tidshoppning på onsdagen den 1 september, och fortsätter sedan med första laghoppningen på torsdagen. Fredagen innebär omgång två för lagen, och nu ska medaljer delas ut. Lördag är vilodag innan den individuella finalen rids över två omgångar på söndagen.

Utöver EM kommer det även att ridas klasser på två- och trestjärnig nivå under hela mästerskapet.

Samtliga ryttare och hästar till EM i hoppning

Tidsprogram

Arrangörens webb

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden