Hoppning
12 augusti 2021 14:51

Från OS till EM – här är Sveriges EM-lag

EM i hoppningHan hade knappt landat på svensk mark innan det var dags att fokusera på nästa mästerskap. Nu har hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona tagit ut de ryttare som ska representera Sverige på EM i hoppning i slutet av augusti.

Från OS till EM – här är Sveriges EM-lag
Peder Fredricson och Catch Me Not S rider EM för Sverige. Foto: Roland Thunholm

– Jag kanske inte haft superfokus på EM just senaste veckan, men det har funnits där i bakhuvudet hela tiden, och planeringen har ju pågått en tid, säger Henrik Ankarcrona i ett pressmeddelande.

Han konstaterar att han har haft tillräckligt många ryttare att välja mellan för att kunna skicka ”ett slagkraftigt lag även till Tyskland och EM”, som rids i Riesenbeck den 30 augusti-4 september.

Två OS-ryttare till EM

Det svenska laget kommer att bestå av nyblivne OS-guld- och silvermedaljören Peder Fredricson, Douglas Lindelöw, OS-reserven Rolf-Göran Bengtsson, Angelica Augustsson Zanotelli och reserven Evelina Tovek.

– Det är fem starka ryttare och fem mycket kapabla hästar. Det är första gången på den här nivån för alla hästarna och jag är övertygad om att de växer med uppgiften, säger Ankarcrona.

Sveriges hopplag till EM

Peder Fredricson/Catch Me Not S
Rolf-Göran Bengtsson/Ermindo W
Douglas Lindelöw/Casquo Blue
Angelica Augustsson Zanotelli/Kalinka van de Nachtegaele
Reserv: Evelina Tovek/Winnetou de la Hamente Z

Arrangörens hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden