Hoppning
28 januari 2018 19:26

Stephanie Holmén lovordar Sparven efter segern

TacksamSegern i världscupen gav Stephanie Holmén både en vinnarbil och en Longines-klocka, men själv värdesätter hon mest hedern och äran av att vinna. Att bli gratulerad av sina konkurrenter kändes stort. "De är ju mina idoler", förklarar Stephanie.

Stephanie Holmén lovordar Sparven efter segern
Stephanie Holmén tackar Flip's Little Sparrow för segern (arkivbild). Foto: Fredrik Jonsving

Det är en omtumlad Stephanie Holmén som Ridsport får tag på efter segern i Zürich. Ända sedan prisutdelningen har det varit full fart och först nu har det börjat sjunka in i henne att hon faktiskt har vunnit en världscupstävling.
– Det är så mycket som händer här, så mycket känslor och så mycket intryck på en gång, säger Stephanie.

Att det skulle leda så långt som till seger trodde hon inte. Visst kändes första rundan säker – ända tills hon tappade stigbygeln.
– Det var med nöd och näppe vi tog oss runt och det var helt och hållet Sparvens förtjänst, förklarar Stephanie.
– Hon kämpade verkligen allt hon kunde där.

Efter den fartfyllda omhoppningen där hon valde snävare svängar än någon annan ryttare skulle komma att göra, kände hon att hon inte kunde ha gjort det bättre. Sedan var det bara att vänta. När ryttare efter ryttare red utan att komma förbi Stephanie började det kännas pirrigt.
– Då tänkte jag att det här kanske kommer gå ändå, säger Stephanie, som började känna att det vore kul att vinna när hon legat i ledning så länge.

Vinsten innebar Stephanies första segerbil och en Longines-klocka.
– Men framförallt så är det så mycket heder och ära, säger Stephanie.
Att alla ryttare har kommit fram och gratulerat henne har kännts stort för Stephanie.
– De är ju mina idoler, jag kan inte gratulera dem när de vinner för jag brukar ju inte vara på sådana här tävlingar – och nu kommer de fram och gratulerar mig..

Med 20 världscupspoäng i bagaget tog Stephanie ett jättekliv in på världscupsrankningen. Men att hon skulle ta ytterligare poäng som skulle räcka till världscupsfinal har hon inte ens hunit tänka på ännu.
– Det har inte alls funnit med i planen.

Stephanie förklarar att hon hoppas få rida i världscupklassen Göteborg också, och att hon skulle bli förvånad om inte Henrik Ankarcrona tog ut henne att rida där. Skulle det bli en seger där också står Stephanie plötsligt med 40 världscupspoäng och bör då vara klar för final – och då får framtidsplanerna ändras om i sådana fall.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden