Hoppning
18 november 2017 21:07

Stephanie och Sparven levererade i femstjärniga höjdarklassen

Bästa svenskDagen före världscuphoppningen i Stuttgart var höjdarklassen en 1,55. I det stjärntäta startfältet var det Stephanie Holmén som höll den svenska fanan högst tillsammans med Sparven.

Stephanie och Sparven levererade i femstjärniga höjdarklassen
Stephanie Holmén visar sin vardag i SVT. Arkivbild: Roland Thunholm

Femstjärnig 1,55 stod på agendan i väntan på morgondagens världscup. För den svenska världscuptrion blev det ingen fullträff, men Stephanie Holmén lyckades desto bättre. Hon är den enda svenska ryttaren som är med i hetluften i Stuttgart utöver de tre som är högaktuella i världscupen och nu visade hon och Flip’s Little Sparrow (SWB f -06 e Cardento-Robin Z, uppf Kristina Larsson, äg Astrid Ohlin och Grevlundagården) än en gång vad de går för.

De var det enda svenska ekipaget som gjorde första rundan felfritt, likaså gjorde tolv andra ekipage. I den andra rundan upprepade svenskduon bedriften och tiden räckte till placering sju av de uppåt 50 till start i 1,55-klassen.

Fältävlans-esset i farten

Segrade gjorde Brasiliens Pedro Veniss med For Felicila. Återigen höll sig fälttävlans världsetta Michael Jung väl framme och blev tvåa med 8-åriga Fischer Solution, precis som han blev i går i 1,50. Det var dessutom ekipagets debut i 1,55. Trea var Kevin Staut/Vendome d’Anchat HDC, fyra Christian Ahlmann/Colorit och femma Markus Beerbaum/Charmed.

171118michaeljungrt
Michael Jung som vi är vana att se honom med medaljer i stora lass. I Stuttgart får han måhända inga medaljer, men väl prispengar för sina placeringar. Foto: Roland Thunholm

Peder Fredricson var näst bästa svensk. Han och H&M Carat Desire hade ett ynka tidsfel i första rundan och landade ett par platser från placering.

På den fyrstjärniga hoppningen i Frankrike var både Malin Baryard Johnsson och Irma Karlsson placerade i dag igen i 1,50. Med H&M Second Chance och Ida van de Bisschop blev det placering 17 och 18 med varsitt nedslag.

Resultat Stuttgart

Resultat Rouen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden