Hoppning
30 september 2017 17:10

Girlpower när Stephanie Holmén tog andra raka GP-segern

GP-vinstDet blev andra raka Grand Prix-segern för Stephanie Holmén när hon med Flip's Little Sparrow vann SAAB Grand Prix och 55 000 kronor vid Flyinge Indoor.
– Enda tjejen, på enda stoet, i omhoppningen. Det är girlpower, jublade Stephanie.

Girlpower när Stephanie Holmén tog andra raka GP-segern
Andra GP-segern på raken för Stephanie Holmén och Flip´s Little Sparrow.

Det var aldrig något snack om saken, Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow (SWB, stof -06, e Cardento u Butterfly Flip-Robin Z,uppf Kristina Larsson, äg Grevlundagården och Astrid Ohlin) var helt överlägsna.

Hon startade sist av de sex till omhoppning och hade Robin ingvarssons tid med Hansson WL att gå på.
– Jag visste att jag kunde ta tiden, men att jag skulle slå den med över fyra sekunder, det trodde jag nog aldrig, sa Stephanie.


Regerande inomhusmästaren Robin Ingvarsson och Hansson WL fick se sig slagna av Stephanie och ”Sparven” med fyra sekunder. Foto: Fredrik Jonsving.

Sedan Steffie fick ta över ”Sparven” efter sin arbetsgivare Peder Fredricson i juni har det gått bättre och bättre. Efter tolv fel i Grand Prixen i Falsterbo lärde sig Steffi hur hon skulle rida det känsliga stoet, speciellt i kombinationer.
– Ha henne klar i tid och sedan sitta still så hon själv kan jobba med hindren, förklarade Steffi.

Resultatet kom veckan efter EM, på ett trestjärnigt meeting i Polen, där Steffi och Sparven vann Grand Prixen. Och alltså nu även i Flyinge.

Nästa framträdande med Sparven blir vid världscuptävlingarna i Helsingfors.
– Jag får inte rida själva världscupen, men jag hoppas på Grand Prixen. Sparven känns så fantastisk och hon ger mig så mycket, sa Steffi, som nästa vecka åker ned Uncle Blue och Clarence till en trestjärnig tävling i Belgien, medan Peder Fredricson tar hand om Gamelus R, ny hingst i stallet, vid Breeders Trophy på Flyinge.

Men först ska GP-segern i Flyinge firas.
– Det blir brunchmed min pojkvän Carl-Walter Fox på Ystad Saltsjöbad. Det är ju inte så ofta man är ledig en söndag, sa Steffi.

Jens Wickström tog tredjeplatsen i GP:n med Enzo, fyra var Niklas ArvidssonHasard, Fredrik Jönsson femma med Coldplay och sexa Shane Carey med Quantum KS.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden