Hoppning
3 september 2017 19:00

Fullträff för Stephanie och Sparven – premiärseger i Grand Prix

(UPPDATERAD) Stephanie Holmén hade redan haft en lyckad tävling på Baltica Tour i Polen. I den avslutande Grand Prix-klassen ökades skörden på med en härlig premiärseger med H&M Flip's Little Sparrow.

Fullträff för Stephanie och Sparven – premiärseger i Grand Prix
Stpehanie Holmén och Sparven avslutade helgen med seger.

Drygt 40 ekipage startade den trestjärniga Grand Prix-klassen på 1,50 på Baltica Tour i Polen. I topp landade Stephanie Holmén och H&M Flip’s Little Sparrow (SWB, sto, f 2006, e Cardento u Butterfly Flip e Robin Z, uppf  Kristina Larsson, äg Grevlundagården och Astrid Ohlin). 

Det betydde den första segern för ekipaget, som satte fart på banorna i juni då Peder Fredricson överlät tyglarna till Stephanie.

Segern är extra speciell och då inte bara för att det var den första med Sparven. Det var dessutom Stephanies första internationella GP-seger och en fin milstolpe i karriären.
– Det känns helt fantatsiskt. Jag älskar Sparven så mycket – det har jag gjort från första dagen och jag älskar henne om möjligt ännu mer nu, säger Stephanie.

Tidigare under tävlingen i Polen var ekipaget trea i GP-kvalet 1,45. Sedan de levererade felfritt flera gånger om i Falsterbo har de hunnit med några tävlingar utomlands och placerat sig två gånger i GP 1,55.

– Allt känns fortfarande väldigt enkelt med Sparven, men jag trodde ändå att det skulle bli svårt att vinna i dag eftersom jag hade sett de andra som var i omhoppningen rida så ruskigt fort förut. När vi gick i mål och jag insåg att vi hade vunnit kändes det väldigt, väldigt bra. För två veckor sedan var vi tvåa i Grand Prix, bara fem hundradelar efter vinnaren, men nu var det vår tur, säger Stephanie.

Sedan i maj rider Stephanie också H&M Sibon och  även den duon hade en lyckad långhelg i Polen. En seger i 1,35, en fjärdeplats i 1,35 och en andraplats 1,40. Tre placeringar av tre möjliga blev ekipagets strålande facit.

I GP:n fanns tre till svenskar högt upp i resultatlistan. Fredrik Jönsson med Cold Play blev femma och Stina Lillje med Hot Stuff blev placerad nia. Magnus Jacobsson med Chewie tog den sista placeringen som nummer 13.

I Brussels Stephex Masters avslutande 1,60-GP blev det en svensk placering.  Jonna Ekberg  och Tenor du Gue blev åtta efter ett nedslag i omhoppningen.

Resultat Baltica Tour
Resultat Brussels Stpehex Masters

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden