Fälttävlan
6 april 2012 16:53

Terränghästprov öppnas för ponny

Ponnyer med överårig ryttare är välkomna att starta i en variant av den nya tävlingsformen stilterräng för häst. Det framgår av regeländringar på Svenska ridsportförbundets hemsida.

Från och med i år finns det en ny tävlingsform i Sverige, det är stilbdömd terrängritt. Ridsport har tidigare berättat om denna form som finns i två varianter – en där ryttaren bedöms, stilterrängritt, och en där hästen bedöms, terränghästprov. För att kvala till Breeders i år måste hästen har gått terränghästprov med godkänt resultat.

Reglerna ändrades nyligen, och det kommer nu att bli tillåtet för ponnyer med överåriga ryttare att starta i terränghästprov 80, 90 och 100, om ekipaget är proportioneligt och har uppfyllt krav på kvalifikation för start i klassen. Detta berättar Svenska Ridsportförbundet. 

Det finns även speciella ponnyklasser; ST60P, ST70P, ST80P, ST90P. Dessa är stilterräng där ryttaren bedöms.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-