Nyheter
13 april 2020 18:52

Stockholmsdistriktet avråder från pay and ride och öppen bana

AvrådanTävlingssektionen i Stockholms Läns Ridsportförbund avråder nu föreningar i länet från att arrangera pay and ride, pay and jump, pay and cross samt öppen bana. Detta med anledning av coronaläget i Stockholm och att sjukvården redan är belastad som den är.

Stockholmsdistriktet avråder från pay and ride och öppen bana
Träningstävlingar innebär också riskfaktorer. Foto: Lurii/Istock

Tävlingssektionen i Stockholms Läns Ridsportförbund avråder alltså från alla typer av tävlingsliknande arrangemang för att inte belasta den redan hårt ansträngda sjukvården i Stockholmsområdet.

Den som trots denna avrådan ändå väljer att genomföra pay and ride, pay and jump, pay and cross eller öppen bana hänvisas till att göra en riskbedömning utifrån Folkhälsomyndighetens mall samt ta kontakt med regionens smittskydd för ytterligare riskbedömning.

Tävlingssektionen förtydligar samtidigt att förbudet mot att fler än 50 personer får samlas vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar gäller alla evenemang, även till exempel pay and jump, träffar och träningar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden