Sportnytt
7 maj 2021 06:15

Största klättringen i fälttävlans rankningslista

VärldsbästSteve Guerdat behåller tätpositionen i FEI-rankningen i hoppning, men Daniel Deusser är inte långt efter. I dressyren är topp 10 exakt desamma som i mars, men i fälttävlan har det rört sig lite mer.

Största klättringen i fälttävlans rankningslista
Jonelle Price med Classic Moet i Badminton 2018. Arkivbild: Kit Houghton/FEI

Tävlingsstoppet under mars och början av april återspeglas i FEI-rankningen där inte mycket har hänt sedan sist.

Nyblivne pappan Steve Guerdat behåller sin förstaplats i hoppningens aprilrankning och Daniel Deusser är tvåa med Martin Fuchs trea och Peder Fredricson fyra.

Henrik von Eckermann är kvar på plats 17.

Isabell Werth med Bella Rose har toppat dressyrens världsranking sedan 2019, och detta har inte ändrats under april. Hon är tvåa med Weihegold OLD och därefter kommer ännu ett tyskt ekipage, Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera BB.

Patrik Kittel har dalat ett steg, från plats 15 till plats 16.

Oliver Townend är stadig ledare av fälttävlans rankning, där det mest spännande är att Nya Zeelands ryttare Jonelle Price seglar upp från plats 22 till en sjundeplats efter bland annat placeringar i en femstjärnig lång klass i Lexington för ett par veckor sedan. Hon slutade trea med Grovine de Reve och sjua med Classic Moet.

Bästa svensk är Ludwig Svennerstål på plats 22.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden