Hoppning
13 september 2021 16:11
Ridsportplus

Stuteri inleder samarbete med toppryttare: ”Ett omtag”

RyttarbyteEfter att Sissela Smith lämnar CC Holsteiner Breeding har ägarparet Claes och Carin Pettersson gjort stora förändringar i sin verksamhet. Det innebär bland annat att Douglas Lindelöw får en ny topphäst i sitt stall. "På sikt ska vi avveckla verksamheten på Skärlunda gård. Nu vill vi ägna tiden åt att åka ut i Europa och titta på våra hästar när de tävlar," säger Claes Pettersson.

Stuteri inleder samarbete med toppryttare: ”Ett omtag”
Carin och Claes Pettersson, CC Holsteiner Breeding. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Natalie Lindholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

CC Holsteiner Breeding har haft många framgångsrika hästar, inte minst Casemiro CC (HOLST val f 2011 e Cachas-Contender, uppf Jochen Ramcke) som tillsammans med Sissela Smith bland annat har tagit SM-guld och tävlat internationellt upp till och med fyrstjärnig 1,60.

Hästarna ska tävlas och utbildas för högre klasser. De är inte till salu. Claes Pettersson.

För ungefär en månad sedan kom beskedet att Sissela Smith lämnar sitt arbete som beridare hos CC Holsteiner Breeding, för att i stället starta egen verksamhet.
– För oss blir det ett omtag, och vi har nu placerat ut våra främsta hästar, säger Claes Pettersson, CC Holsteiner Breeding.

Det innebär bland annat att Douglas Lindelöw, som är på väg att etablera sig i Belgien, tar över tyglarna på Casemiro CC och Frankrikebaserade Alexander Zetterman blir ny ryttare på 6-åriga Dauqars Dream CC (HOLST sto e Daquar CC 1236-Nekton, uppf/äg CC Holsteiner Breeding). Den sistnämnda hästen är kvalad till Scandinavium 2022.

Åka ut i Europa

– Hästarna ska tävlas och utbildas för högre klasser. De är inte till salu. Vi har fått många bud, inte minst på Casemiro. Men vi har till mat och husrum livet ut och nu vill vi ägna tiden åt att åka ut i Europa och titta på våra hästar när de tävlar, säger Claes Pettersson.

Sissela Smith-casemiro 1 210711 Rt
Sissela Smith och Casemiro CC. Foto: Roland Thunholm

Valet av utlandsbaserade, svenska ryttare beror på flera saker. Dels att paret vill stötta svenska ryttare som är etablerade men inte tillhör den absoluta toppen som redan ofta har det ordnat med sponsorer och hästägare. Dels handlar det om närheten till mycket internationella tävlingar i Belgien och Frankrike.
– Det sparar mycket på hästarna om de slipper så långa resor. Och så sparar det klimatet och dieselkostnader, säger Claes Pettersson.

Hästar hos Viktor Melin

Tre tävlande hästar placeras dock i Sverige hos Viktor Melin; Onassis CC, Emmie CC och Continue CC.

Paret Pettersson sålde sina avelston redan för fyra år sedan och har några unghästar till salu. På sikt ska den 20-åriga verksamheten på Skärlunda gård, där ett 20-tal hästar fötts upp, avvecklas helt och hållet.
– Vi tänker att det blir mellan åtta och tio hästar kvar i CC Holsteiner Breeding, hästar som tävlar. Vi är hästnördar och vill fortsätta vara med i sporten som hästägare. Men det ska bli skönt att slippa ansvar över gård och anställda och allt det där, säger Claes Pettersson.

– Det är klart att det känns lite tveeggat. Men det blir något nytt.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden