Hoppning
14 juli 2018 18:10

Succéhästens ägare: ”Det är som en dröm”

FalsterboI dag presenterade sig Catch Me Not S på allvar för den svenska publiken. Hans ägare Ebba Berglöf fanns förstås på plats. ”Det är som en dröm”, säger hon.

Succéhästens ägare: ”Det är som en dröm”
Hästägare Ebba Berglöf och Peder Fredricson. Foto: Madeleine von Koch

Peder Fredricson och Catch Me Not S (SWB, f 2006, e Cardento-Ramiro’s Son, uppf Krister Svedberg, äg Ebba Berglöf) gjorde succé i sin blott tredje tävling tillsammans. Duon tog en hejdundrande seger i derbyt till den svenska publikens glädje. Ebba Berglöf är förstås strålande glad när Ridsport träffar henne just efter grundomgången.
– Det är som en dröm, och Peder är en fantastisk ryttare, säger hon om att se ekipaget på de stora arenorna.

Ebba har ridit valacken upp till 1,50, men historien tar sin början långt innan de största klasserna. Hon köpte skimmeln hos grannen Krister Svedberg och fick dessutom mamman Ralméa på köpet. Den lilla krabaten var vild och bara att få på honom en grimma var ett stort projekt.
– Därför döpte vi honom till Catch Me Not. S:et i namnet står för Svedberg, säger Ebba.

Än i dag är Catch Me Not S speciell på sina vis och väldigt känslig.
– Men, låter man honom vara så som det passar honom, på hans förutsättningar, finns det ingen som har ett större hjärta.

180714_falsterbo_jennyschwielerstaaf_pederfredricsonimg_0823
Dagens stora vinnare: Peder Fredricson och Catch Me Not S. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Släppte i 1,50

Tillsammans med Ebba, tidigare fälttävlansryttare på landslagsnivå, gav sig unghästen så småningom ut på banorna. Han var extremt spänd och andades knappt.
– När vi väl debuterade 1,50 släppte det på allvar.

Ebba tävlar själv flera unghästar och har mycket möjligt små ”Catch Me Nots” på banorna framöver. I stallet finns bland annat Catch Me Not:s syster Medea e Norman Pre Noir och hon har i sin tur fått bland annat ett stoföl, vilket bådar gott inför framtida avel.

Njuter av framgången

Ebba känner Peder sedan länge och de har ju båda fälttävlansbakgrund. Det var Peder själv som ringde och frågade om Catch Me Not S efter att ha sett honom i bland annat Borås.
– Jag visste att de skulle passa ihop, säger Ebba som bevisligen hade rätt.

I juni startade ekipaget en första 1,40 felfritt, strax senare vann de trestjärnig 1,50 i Belgien och i dag blev det en hejdundrande framgång i det tuffa derbyt. Framtiden får utvisa hur samarbetet ska fortgå och Ebba vill inte gå händelserna i förväg.
– Jag har hållit på med hästar sedan barnsben och vet hur snabbt något kan hända, men just nu njuter jag av det här, säger Ebba.

Hur känns det nu efter segern?
– Helt fantastiskt. Man hoppas ju alltid, och nu levererade verkligen Catch Me Not.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden