Fälttävlan
29 juni 2018 17:35

Superstart för laget och Linda på Nations Cup-tävlingen

Nations CupDet svenska laget har skaffat sig ett bra utgångsläge på Nations Cup i Strzegom. Samtidigt red Linda Algotsson in på andra plats med Fair Spot, som går i klassen individuellt.

Superstart för laget och Linda på Nations Cup-tävlingen
Linda Algotsson och Fair Spot, här i en mindre klass på svensk hemmaplan, ligger strålande till i Polen. Foto: Fredrik Jonsving

I Nations Cup-klassen CICO3* i Polen fixade Linda Algotsson den bästa starten individuellt. Tillsammans med Fair Spot blev det uppåt 74 procent i dressyren och 26,3 straff – andra plats när banhoppning och terräng återstår.

Näst bästa svensk individuellt är också Linda – åttonde plats tillsammans med laghästen Fairnet. Fyra svenskar ligger just tätt intill varandra i resultatlistan. Philippa Magnusson/Cesar på delad plats 15, och strax efter kommer Johan Lundin/Mind Me, Sandra Gustafsson/Kvadrat och Sandra Gustafsson/Koordinat. Den sistnämnda ryttaren lyckades rida in båda sina hästar på samma straff: 35,5.

Laget tvåa

Sandra med Kvadrat samt Johan med Mind Me ingår i Nations Cup-trion, tillsammans med linda och Fairnet. Tillsammans ger de tre svenska lagresultaten en stabil andraplats av sju lag just nu. Frankrike leder.

I CIC2* är dressyren också klar. Bästa svensk är Linda Algotsson med Aramis på plats 14. I CCI3* är ännu en Algotsson bästa svensk efter dressyren: Sara Algotsson Ostholt med Wega ligger i topp.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden