Avelsnyheter
9 maj 2020 17:02
Ridsportplus

Supersto död vid fölning: ”Mycket tung dag”

ElitstoEtt av Sveriges främsta avelsston dog i samband med fölning på lördagen. "Det är en mycket, mycket tung dag men tyvärr den mörka baksidan med avel," säger stoets ägare Tobias Hansson, Västra Hoby stuteri. Stoets mest kända avkomma är topphingsten Springbank II VH.

Supersto död vid fölning: ”Mycket tung dag”
De la Reinne VH var den självklara flockledaren på Västra Hoby Stuteri, som drivs av Tobias Hansson. Foto: Privat/Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det är det Elitpremierade stoet De la Reinne VH (SWB f 2003 e De Niro u Rakel VH e Rohdiamant, uppf Birgitta och Torsten Hansson) som dog i samband med fölning på Västra Hoby Stuteri. Inte heller hennes föl efter unghästvärldsmästaren Jovian gick att rädda.

Stoet tillhörde stofamilj 31 och har fått 13 avkommor, varav den mest kända är godkände hingsten och UVM-finalisten Springbank II VH (f 2014 e Skovens Rafael).
– Det är en mycket, mycket tung dag men tyvärr den mörka baksidan med avel, säger Tobias Hansson vid Västra Hoby stuteri.

– Men jag är tacksam över att jag har två halvsystrar till henne genom Florence VH (e Floricello) och Fürstin VH (e Fürstenball) samt två döttrar genom Floricella VH (e Floricello) och Vive la Reinne II VH (e Revolution) i avel.
– Min förhoppning är att hennes unika egenskaper sprids vidare genom dem och Springbank, fortsätter Tobias Hansson.

Så sent som förra året blev De la Reinnes föl Knockando VH (e Franklin) högst bedömda föl vid fölbedömningen hos SWB Malmöhus.

– Mina bästa minnen av De la Reinne är alla hennes avkommor och att hon var den självklara och odiskutabla ledaren i flocken, säger Tobias Hansson som fick utmärkelsen Årets uppfödare vid Ryttargalan i höstas

Nedan Västra Hoby Stuteris hyllning till sitt supersto på Instagram.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden