Hoppning
14 december 2017 20:55

Svensk femstjärnig dubbel på Olympia

Uppdaterad 21.05Det blev en svenskkväll av stora mått när hoppningarna på Olympia inleddes. Peder Fredricson och H&M Zaloubet som etta plus Malin Baryard Johnsson och H&M Second Chance just efter – två fullträffar av två möjliga!

Svensk femstjärnig dubbel på Olympia
Foto: Roland Thunholm och Mikael Persson/MiP Media

Patrik Kittel dansade hem en världscupseger i London sent i går kväll. Nu har hoppryttarna tagit över och 1,50-klassen på femstjärniga Olympiatävlingarna blev ännu en svensk framgång.

Det är bara två svenska hoppryttare på plats, men det räckte gott och väl för prima resultat. Peder Fredricson och H&M Zaloubet (SWB val, f 2007, e Maloubet de Pleville-Robin Z, uppf Ann-Sophie Persson & Hans Orest, äg Astrid Ohlin) hoppade nyligen hem en bil genom segern i Sweden Masters på Friends och i dag tog de tidigt ledningen i tidshoppningen. På sluttampen hakade Peders teampartner Malin Baryard Johnsson på med H&M Second Chance och la sig på en snygg silverplats.

Den helsvenska täten höll i sig ända in i mål. Drygt 62 000 kronor till Peder för förstaplatsen och runt 50 000 kronor till Malin för andraplatsen blev belöningen. Britterna gjorde tappra försök på sin hemmaarena och två stycken var närmast att komma ikapp de blågula. William Whitaker/Fento Chin S och Ben Maher/Don Vito blev trea respektive fyra.

Malin Baryard Johnsson hade en strålande tävling på Olympia förra året och nog levererar hon även i år med två placeringar på lika många försök hittills. Tidigare under dagen red hon H&M Indiana till en sjätteplats i uppvärmningen på 1,40.

Torsdagens högsta klass var en 1,55 och den vanns av spanjoren Eduardo Alvarez Aznar på Fidux.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden