Fälttävlan, Ponny
8 maj 2023 11:04

Svensk segersvit i Sopot

InternationelltPolska Sopot samlar ofta ett stort antal svenska fälttävlansryttare, och helgens tävlingar var inget undantag - det blev blågula segrar i två av de internationella klasserna för häst och ponny.

Svensk segersvit i Sopot
Moa Elofsson och Waterloo tog i helgen ännu en internationell tvåstjärnig seger. Bilden är från en tidigare tävling. Foto: Alicja Wegrzyn

Den tidigare landslagsryttaren Louise Romeike, som nyligen fick sitt första barn, hade bråda dagar i Sopot. Med 9-årige Caspian blev det ännu en placering, nu som sexa i den korta trestjärniga klassen, men i CCI2*-S sopade Louise banan med konkurrenterna – seger med Madame d’ Engelbourg Z (ZANG sto -15, e Mylord Carthago-Diamant de Semilly, uppf F. Pfeifer, äg Madeleine Brugman), tvåa med Rockett 19 och femma med Extravagance.

I den korta fyrstjärniga klassen, CCI4*-S, var Christoffer Forsberg tvåa med Hippo’s Sapporo på sitt dressyrresultat, strax före Frida Andersén/Box Leo. Även i CCI2*-L blev det svenskt på pallen genom junioren Signe Kvarnstrand som trea med rutinerade Allan V.

Bland ponnyerna såg Moa Elofsson till att det återigen fick spelas svensk nationalsång på prisutdelningen, efter seger i den långa tvåstjärniga klassen. Med Waterloo (sto f -06, e DJ Zirco-No Ski xx, uppf Anki Kvarnstrand, äg Lina Elofsson) ledde Moa från start till mål, och med 1,2 straff för tiden i terrängen och fyra fel i en svår banhoppning var vinsten klar.  

Klassen hade åtta ekipage till start – sex av dem var svenska. Julie Axell Bramervaer red hem andraplatsen med Odden’s Replay och där bakom var det finskt i resultatlistan.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden