Fälttävlan
23 december 2023 15:09

Svensk ska leda Irlands landslag mot OS

InternationelltHan ledde Irlands seniorer till en femteplats och OS-kval på VM förra året. Nu är det klart att Dag Albert blir landets High Performance Director.

Svensk ska leda Irlands landslag mot OS
Englandsbaserade Dag Albert har ridit i svenska landslaget många år. Foto: Annelie Frank

Det är Horsesport Ireland som berättar nyheten om den sedan länge Englandsbaserade svenske fälttävlansprofilen Dag Albert.

Dag Albert är utsedd till High Performance Director för irländarnas seniorlag i fälttävlan med huvuduppgift att leda truppen fram över OS i Paris i slutet av juli 2024. Han har haft den rollen som ställföreträdare sedan 2022, då han bland annat ledde irländarna till en femteplats på VM i Italien. Det var också då landet – precis som Sverige – kvalade till OS.
– Det är en stor ära att få bygga vidare på succén när Irland kvalade och få leda laget till OS 2024, säger Dag Albert till Horsesport Ireland.

Dag Albert har också lett det irländska juniorlaget till JEM-silver tidigare.

Hans uppdrag gäller i första hand till och med oktober nästa år. Då ska en utvärdering av Irlands insatser på OS göras innan riktningen för framtiden tas ut.

54-årige Dag Albert har varit med i det svenska landslaget i många år och har själv ridit två OS.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden