Fälttävlan
28 april 2019 19:21

Svensk veteran på pallen i fyrstjärnig klass

InternationelltAnna Nilsson och Candy Girl tog en fin pallplats när den fyrstjärniga klassen i polska Sopot avslutades på söndagen. Det blev också en svensk seger under meetinget.

Svensk veteran på pallen i fyrstjärnig klass
Anna Nilsson. Arkivbild: Roland Thunholm

Rutinerade landslagsveteranen Anna Nilsson och Candy Girl (HANN sto f 2005 e Contendro I-Argentinus, uppf Northeim Zuchthof Fries, äg Anna Nilsson och Björn Leander) har hängt med i toppstriden i den fyrstjärniga klassen i Sopot från början till slut.

Trots att det blev fyra straff i den avslutande banhoppningen kunde ekipaget ta en fin tredjeplacering i den fyrstjärniga klassen som hade 37 starter. Polens Pawel Spisak vann med Banderas på sitt dressyrstraff, 28,5.

I den trestjärniga klassen blev Sara Algotsson Ostholt fyra med Arpertina. Här var det 27 startande.

I den långa tvåstjärniga klassen fixade Johan Lundin svensk seger tillsammans med Cyber Shot. Ekipaget låg tia efter dressyren men höll sedan nollan i både terräng och hoppning vilket alltså gav en rejäl klättring i den knappt 20 ekipage stora klassen. Johan Lundin blev också sexa med Zuma. Tuva Rosencrantz och Cassens Coco Valentina tog hand om nionde placeringen.

I den korta tvåstjärniga klassen med nästan 60 startande tog Linda Algotsson och Connie Pop hand om tolfteplaceringen.

Det blev svenska fälttävlansframgångar även i tyska Luhmühlen under helgen.

Resultat

Klassindelningen i fälttävlan har ändrats från och med i år. Nuvarande fyrstjärnig klass motsvarar tidigare trestjärnig klass, nuvarande trestjärnig motsvarar tidigare tvåstjärnig klass och så vidare. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-