Fälttävlan
28 april 2019 10:28

Svensk seger i Luhmühlen och toppstrid för svenskarna i Sopot

InternationelltMalin Petersen och Editha vann CCI2*-S i tyska Luhmühlen. Idag rids sista momenten i polska Sopot och flera blågula ryttare ligger bra till i toppen - Anna Nilsson och Candy Girl ligger trea i CCI-4*-S.

Svensk seger i Luhmühlen och toppstrid för svenskarna i Sopot
Anna Nilsson och Candy Girl ligger trea i Sopot inför banhoppningen. I Luhmühlen har Malin Petersen ridit hem en seger (arkivbilder). Foto: Fredrik Jonsving/Roland Thunholm

Det blev en seger för Malin Petersen och Editha (OLD sto f-10 e Calido-Carnute, uppf Guido Schröter) vid CCI2*-S i tyska Luhmühlen. Ekipaget höll ledning redan från start och vann på dressyrstraffet 25,6 och red hem cirka 3 000 kronor i prispengar. Malin startade även Charly Brown i klassen och tog med honom en sjätte plats på 34,70 straff – bara dressyrstraffet och 0,4 tidsfel i terrängen. Klassen hade närmare 50 startande.

Resultat

Inför sista momenten i Sopot

Inför söndagens moment i polska Sopot ligger flera svenska ryttare bra till i toppen. CCI-2*-L har nitton ekipage och på andra plats efter dressyr och terräng ligger Johan Lundin och Zuma på dressyrstraffet 30,8. Engla Westerberg/Magnificent ligger fyra med 33,5 straff, Johan Lundin/Cyber Shot femma med 33,6 straff och Tuva Rosencrantz/Cassens Coco Valentina sexa med 34,1 straff.

Den högsta klassen CCI-4*-S har 37 startande ekipage och här ligger Anna Nilsson och Candy Girl på tredje plats inför banhoppningen med 33,3 straff.

I CCI-2*-S med 57 startande är Linda Algotsson och Connie Pop bästa svenskar med en nittonde plats inför den avslutande banhoppningen.

Start- och resultatlistor Sopot

Klassindelningen i fälttävlan har ändrats från och med i år. Nuvarande fyrstjärnig klass motsvarar tidigare trestjärnig klass, nuvarande trestjärnig motsvarar tidigare tvåstjärnig klass och så vidare. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden