Fälttävlan
31 mars 2019 20:50

Smakstart för VM-ekipaget i årspremiären

InternationelltDen här helgen har VM-ekipaget Louise Romeike och Waikiki gjort sin första start sedan VM i Tryon förra året. Det blev en mjukstart i en trestjärnig klass och en fin fjärdeplacering i tuff konkurrens i tyska Luhmühlen.

Smakstart för VM-ekipaget i årspremiären
Louise Romeike och Waikiki vid VM i Tryon 2018. Arkivbild: Roland Thunholm

Louise Romeike (tidigare Svensson Jähde) och Waikiki (HOLST sto f 2006 e Quinar-San Patrignano Cassini, uppf Hans Thomsen, äg Louise Svensson Jähde och Hans Thomsen) har inte setts till i den internationella hetluften sedan de blev bästa svenska ekipage på VM i Tryon, USA,  med en 29:e plats förra året.

Men i helgen var den Tysklandsbaserade ryttaren ute och luftade skimmelstoet i en tretjärnig klass, vilket motsvarar tidigare tvåstjärnig klass, i tyska Luhmühlen. Det blev en fin fjärde plats i ett starkt startfält.

Waikiki låg tia med 27,1 straff efter dressyren men hoppade sedan upp sig genom att vara helt felfri i hoppningen och få drygt 3 straff i terrängen.

Klassen hade över 70 startande ekipage och det blev svenskt även på femte plats genom Anna Nilsson och Candy Girl. 

Tysklands Julia Krajewski vann tillsammans med Samourai du Thot.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden