Fälttävlan
27 april 2019 06:00

Flera svenskar bra med i Sopot

InternationelltEtt helt gäng svenska ekipage är med på placeringsplats i de olika klasserna i polska Sopots fälttävlan efter dressyren. I den högsta klassen, en fyrstjärnig klass, är Anna Nilsson bästa svensk.

Flera svenskar bra med i Sopot
Anna Nilsson och Candy Girl. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Det är en stor svensk trupp på plats i Sopot för att tävla upp till och med fyrstjärnigt.

Dressyrmomentet var avklarat på fredagen och i den högsta klassen, en fyrstjärnig klass med 37 startande, är Anna Nilsson och Candy Girl bästa svenska ekipage med en nionde plats med 30,9 straff. Direkt efter henne i resultatlistan finns Katrin Norling/Fernando-Ukato på 31,3 straff.

I tävlingens trestjärniga klass med 27 startande ligger Sara Algotsson Ostholt och Arpertina femma efter dressyren med 31,9 straff.

Läs mer om Sara Algotsson Ostholt och hennes framtidshopp Arpertina.

I den långa tvåstjärniga klassen är Johan Lundin och Zuma tvåa bland de 19 startande efter dressyren med sina 30,8 straff medan Linda Algotsson och Connie Pop är bästa svenskar i den korta tvåsjärniga klassen med sjätteplats på 30,4 straff. Denna klass har nästan 60 startande.

Tävlingarna fortsätter med terräng och hoppning under helgen.

Resultat

Klassindelningen i fälttävlan har ändrats från och med i år. Nuvarande fyrstjärnig klass motsvarar tidigare trestjärnig klass, nuvarande trestjärnig motsvarar tidigare tvåstjärnig klass och så vidare. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-