Dressyr
27 juni 16:44

Svenska laget red hem silver i lagtävlingen

NM på FlyingeÄven om Johanna Due-Boje toppade individuellt med Mazy Klövenhöj i måndagens Grand Prix, som innebar lagmästerskap för seniorer på NM, så räckte det inte till ett lagguld för det svenska laget. Tilda André Hokfelt tog hand om NM-guldet i childrenklassen och det blev också ett svenskt U25-brons.

Svenska laget red hem silver i lagtävlingen
Det svenska seniorlaget slutade på silverplats på NM på Flyinge. Foto: Kim Lundin

Danmark var helt enkelt för tuffa, då de slutade på totalt 207,217 procent. Bäst i laget var Nadja Aaboe Sloth, som red ihop strax över 70 procent med sin Favour Gersdorf.

Istället blev det svenskt i topp i klassen, när Johanna Due-Boje lotsade Mazy Klövenhöj (SWB sto f -08, e Bocelli-National Zenith xx, uppf/äg Annette Karlsson) till fin seger på dryga 71 procent. Med det räddade hon lagsilvret för hemmalaget, då resterande ekipage – Emma Jönsson/Gerion, Carl Hedin/Van der Veen och Natalie Oldfors/Mickey M – slutade på 65-66 procent.

De lyckades dock hålla Finland och Norge bakom sig med god marginal. Det individuella seniormästerskapet avgörs i Grand Prix Kür i morgon tisdag.

Children
Tindra André Hokfelt tog hem NM-guldet i childrenklassen. Foto: Privat

Svenskt brons i U25

Bland U25-ryttarna kröntes idag tre individuella medaljörer i deras Grand Prix Kür, där det blev danskt i topp genom Laura Kristine Thorup/Blue Hors Veneziano och Sandra Aagaard Hyrm/Heslegaards Rismon. Bästa svensk blev Evelina Söderström, som red hem ett brons på Cilantro med 71,7 procent.

Childrenguld

Under dagens reds även den individuella childrenfinalen och där bärgades guldet av Tindra André Hokfelt med hästen Hamiltons I Did It My Way. Ekipaget vann även måndagens klass med fina 74,468 procent, och totalt slutade ekipaget på 151,193. Silvret gick till Juni Skobe Rosén och Darthula VH som blev trea på måndagen med 69,306 procent och slutade på 144,181 totalt. Mimi Letzén och Zappa SV tog hem bronset.

Resultat dressyr lag seniorer
Resultat dressyr individuellt U25
Resultat dressyr individuellt children
Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden