Fälttävlan
25 juni 2022 17:43
Ridsportplus

Svenska laget sprack i terrängen

InternationelltEtt ekipage avbröt tidigt i ritten, en ryttare trillade av. Det svenska laget sprack vid lördagens terrängprov i Nations Cup i Strzegom, Polen. Här kan du läsa vad som hände och titta på en film från terrängen.

Svenska laget sprack i terrängen
Mateusz Kiempa och Libertina i polska ledande laget i Strzegom. Foto: FEI/Libby Law Photography

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Inför lördagens fyrstjärniga terräng låg Sverige femma av de sex lagen, med Sandra Gustafsson och Koordinat (SWB val f 2007 e Laptop-Robin Z, uppf Birgit Jönsson, äg Sandra Gustafsson) som bästa svenska ekipage med 35,1 straff med sig från dressyren och en tionde plats individuellt.

Jag var helt säker på att jag var diskad. Sandra Gustafsson.

Men i terrängen tog tävlingen snabbt slut för det svenska lagekipaget då det råkade hoppa fel hinder, ett hinder som inflaggat till en lägre klass.

– Jag var helt säker på att jag var diskad, men fick sedan veta att jag hade fått fortsätta om jag hoppat mitt hinder, och sedan fortsatt, säger Sandra Gustafsson.
– Min häst kändes suverän.

Trillade av

Innan dess hade dessutom svenska lagryttaren Elvira Stafverfeldt trillat av Aaqilles sent i banan och det svenska laget var borta ur tävlingen. Elvira Stafverfeldt uppges dock må bra efter fallet.

Svenska lagekipaget Stina Arosenius och Lorelei-L tog sig i mål med två stopp och en hel del straff för tiden och ligger på plats 28, sist av dem som är kvar.

Bästa svensk är nu Christoffer Forsberg med Con Classic 2 som gick ut sist i det svenska laget. Ekipaget hade med sig 37,6 straff från dressyren. En terräng med drygt 8 straff för tiden lyfte dock ekipaget från plats 24 till nionde plats.

Ingen felfri

Inget ekipage var felfritt i terrängen, och både Tyskland och Italien håller Sverige sällskap genom att bara ha två lagekipage kvar i tävlingen.

Sverige ledde serien innan midsommarhelgens tävlingar. Inför söndagens avslutande banhoppning är svenska laget femma av de sex deltagande lagen. Hemmanationen Polen leder knappt före Nederländerna.

Den avslutande banhoppningen rids i morgon, söndag.

Nedan kan du se terrängen i efterhand.

Liveresultat, lagtävlingen
Startlista, terrängen
Allt om Nations Cup i fälttävlan hos FEI
Resultat, individuellt

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden