Dressyr
9 augusti 2017 13:44

Svenska mästaren väntar ivrigt på EM-starten

EM i dressyr för children, junior och young rider har tagit fart i Nederländerna med stabila juniorinsatser som första resultat. Svenska mästaren Cecilia Bergåkra startar sist av alla svenskar och väntar ivrigt, men som vanligt utan att vara nervös.

Svenska mästaren väntar ivrigt på EM-starten
Cecilia Bergåkra och Primavera med blågula segergehäng på SM för ungefär två månader sedan. Nu är det EM som gäller.

Tio svenska ryttare finns på plats i Nederländerna för Europamästerskapet för children, juniorer och young rider.

Vid lunchtid på onsdagen har två svenska juniorer hunnit rida: Ebba Kjellberg/Boegegardens  Limbery och Elin Mattsson/Cognac. Det blev en fin start för det svenska juniorlaget då ryttarna levererade 69,487 respektive 70,243 procent.

Det räckte till platser högt upp i resultatlistan för tillfället och i morgon vid lunchtid är klassen klar. Lagmedaljerna delas ut i övermorgon och på söndag koras de individuella EM-medaljörerna.


Elin Mattsson red in Cognac på poäng som räckte till en av de främsta placeringarna när ungefär halva klassen var avklarad. Arkivbild: Roland Thunholm

Den svenska YR-mästaren Cecilia Bergåkra som tävlar young rider-mästerskapet med sin guldhäst Primavera får ge sig till tåls till i morgon. Då startar hon som sista svenska ryttare i dagens sista klass. Maximal väntan alltså.
 – Ja, nu längtar jag efter att rida in i stålkastarljuset. Det känns bara kul och inte nervöst. Jag blir ju inte nervös, så det är väl därför jag startar sist, säger Cecilia om sin ankarposition.

Det har varit en intensiv och framgångsrik säsong med segrar på bland annat SM och internationellt i Frankrike. Cecilia och Primavera har varit i Skåne sedan Falsterbo-tävlingarna.
– Vi har varit mycket i skogen, vilat oss och tagit igen oss efter säsongen, säger en omladdad Cecilia och berättar vad förhoppningen är under veckan.
– Jag vill gärna leverera så stadiga rundor som möjligt, gärna med lite tryck för att få de sista bra poängen. Drömmen är att komma till final, men det är väldigt många duktiga ryttare här.

Svenska ryttare
YR
Cecilia Bergåkra /Primavera
Emelie Aldenfalk /Winton
Sofie Andersson/CSI
Ludvig Wilken/Capo Knight

Juniorer
Ebba Kjellberg/Boegegardens Limbery
Elin Mattsson/Cognac
Evelina Söderström/Weihenstephaner
Cornelia T Pettersson /Final Cut

Children
Daniela Knutsson/Tracy Chapman
Moa Stenman/A. My Pleasure Sow

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden