Hoppning, Ponny
4 november 2021 18:57

Svenska mästarna i inverkansridning utsedda

InverkansmedaljörerInomhus-SM för ponny och children är i full gång i Kungsbacka och under torsdagen delades de första medaljerna ut. Bäst gick det för Ophelia Jenderholt som tog hela två inverkansmedaljer.

Svenska mästarna i inverkansridning utsedda
Inverkansmedaljörerna i kategori C med Ophelia Jenderholt i sin välkända signaturfärg. Foto: Pernilla Hägg

Det blev en lång dag i Kungsbacka med många startande i ponnykategorierna när det första SM-kvalet, tillika inverkansmästerskapet, skulle avgöras.

Guldet i kategori B gick till Moa Rosén och ponnyn MDF Mermaid som red felfritt och fick ihop 25,9 inverkanspoäng. Elsa Nilsson och Coppenagh Cappuccino tog hem silvret med 25,2 poäng medan bronset gick till Signe Ekengren och Blaengwen Kato Star med inverkanspoängen 25,1.

I kategori C tog rutinerade Mathilda Hansson hand om guldet tillsammans med Unsphinx D’hurl ’Vent. Mathilda fick ihop 26,8 inverkanspoäng och det var hennes tredje SM-medalj i år. Silvret gick till Isabell Lindved och Carramore KC Boy som landade på 26,6 poäng medan Ophelia Jenderholt kammade hem bronset med Miss Crazy på inverkanspoängen 26,5.

Inverkans-sm Kat B-8423
Glada inverkansmedaljörer i kategori B. Foto: Pernilla Hägg
Ophelia Jenderholt-0126
Ophelia Jenderholt tog sin andra medalj för dagen i kategori D med ponnyn Pat’s Choice.

Ophelia Jenderholt tog sin andra SM-medalj för dagen, denna gång av den ädlaste valören, när hon fick kliva högst upp på pallen i kategori D. Tillsammans med Pat’s Choice red hon ihop 27,6 inverkanspoäng. Ellen Hammarström bärgade silvret med Ocean Des As efter att ha landat på 27,4 poäng – och Victoria Jensen och D’Angelo Der Lenn tog hem bronset efter att ha fått 27,3 inverkanspoäng.

Childrenryttarna fick inga medaljer i sitt första SM-kval, då de bärgade sina inverkansmedaljer i somras.

Inverkansdomare var Lennart Lindelöw och Helena Feuk.

Andra SM-kvalet rids på fredag och B-finalerna avgörs på lördag. På söndag gör de 20 bästa ekipagen upp i SM-finalerna. Ekipaget med minst antal fel efter alla de två kvalen och finalen står som segrare. Slutar flera ekipage på samma antal fel sker en omhoppning om guld-, silver- och bronsmedaljerna.

Dessutom ska Sveriges bästa ungponnyer i hoppning utses i finalen av SvRF Ungponny. Här går finalerna på lördag. Då utses de bästa ponnyerna bland 5-, 6- och 7-åriga ponnyer i kategori B, C respektive D.

Kval och finaler går att se via Svenska Ridsportförbundets hemsida.
Equisport sänder från SM och övriga klasser (betaltjänst).

Start- och resultatlistor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden