Fälttävlan
9 september 2018 13:48

Unga talanger säkrade svenska placeringar i Sopot

Internationella framgångarSvenskarna tog för sig ordentligt i Sopot och flera yngre hästar visade vad de kan. Höjdarnoteringen stod Malin Petersen och Editha 14 för i sin debut i lång trestjärnig klass.

Unga talanger säkrade svenska placeringar i Sopot
Malin Petersen red hem en andraplats i CCI3*. Arkivbild: Roland Thunholm

En rad klasser avgjordes under fälttävlanshelgen i Sopot och flera svenskar var på plats. I den långa trestjärniga klassen debuterade Malin Petersens 8-åriga Editha 14 med lovande resultat. Duon har gjort en kort trestjärnig innan. Nu levererade de 29,3 straff i dressyren, felfritt på hinder med 8 tidsfel i terrängen och en felfri banhoppning – andraplats på 37,3 straff efter Stephanie D’andrimont med Flashlight.

Klassen hade nio ekipage till start och det blev ytterligare två svenska placeringar av unga hästar. Sandra Gustafssons 9-åriga Kvadrat debuterade också CCI3*, precis som Linda Algotssons 9-åriga  Fair Spot. De hade 20 straff vardera i terrängen utöver några straff för tiden men placerade sig likväl snyggt: trea respektive fyra blev resultatet.

Den korta trestjärniga CIC3* hade drygt 20 ekipage till start och det blev svenskt på bronsplats. Niklas Jonsson och Carter la beslag på den placeringen efter bland annat en terräng som var felfri på hinder.

I CIC2* var VM-reserverna Malin Josefsson och Allan V bästa svenskar på placering sju. I CIC1* red Linda Algotsson 7-åriga Connie Pop till en fjärdeplats.

Resultat

Malin Josefsson - Allan V Fj-1597
Malin Josefsson och Allan V tävlade tvåstjärnigt i Sopot. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden