Fälttävlan
24 juni 2018 19:43

Fina svenska fälttävlansplaceringar

InternationelltDe svenska fälttävlansryttarna har placerat sig fint i Luhmühlen och Arville - inte minst Ludwig Svennerstål som tagit en seger och Therese Viklund med två CIC3*-placeringar.

Fina svenska fälttävlansplaceringar
Therese Viklund tog två trestjärniga placeringar i Belgien i helgen. Här ses hon vid den öppna CIC3*. Foto: Christian Malmgren

I tyska Luhmühlen blev Malin Petersen bästa svensk i CIC1*. Tillsammans med Luke 140 tog de en andraplats efter att ha legat i ledning efter både dressyr- och hoppmomenten. 25,9 i straff blev samma resultat som segraren Pauline Knorr, Tyskland, på Lucy Dynamik.

I CIC2* blev Lina Forsberg och Kaizen bästa svenska ekipage på trettonde plats med 40,70 i straff. Hemmaseger även här – till Ingrid KlimkeAsha P.

Resultat Luhmühlen

I belgiska Arville blev Therese Viklund bästa svensk i den korta trestjärniga Event Riders Master-klassen tillsammans med Diabolique. Ekipaget låg femma efter dressyren, tappade i banhoppningen men ryckte upp till en trettonde plats med 58,80 i straff.
– Mitt under dressyrritten gjorde Belgien mål i fotboll, och vrålet från öltältet störde vid flera tillfällen ritten men bortsett från detta blev det mycket bra, berättar Theres Villunds pappa Per för Ridsport.

Tätt efter i resultatlistan på fjortonde plats placerade sig Ebba AdnervikCarlos, och segern gick till britten Christopher BurtonPolystar I.

Therese Viklund blev dessutom fyra i CIC3* tillsammans med sin andrahäst Viscera – detta efter att ha legat i ledning efter de två första momenten.
– En retlig bom föll i banhoppningen, men försprånget i dressyr räckte till att behålla ledningen efter hoppningen, berättar Per Viklund.
Totalt blev det 36,8 i straff för Therese med Viscera, och segern gick till Sam Griffiths, Nya Zeeland, på Gurtera Cher.

Svensk seger blev det i CIC2* genom Ludwig Svennerstål och Camelot som segrade på sitt dressyrstraff 34,2. I CIC1* blev Sofia Sjöborg bästa svensk med en 28:e plats på Cooley Cosmopolitan Diamond.

Resultat Arville

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden