Hoppning
2 februari 2019 18:55

Svenska topplaceringar i Sharjah

Suverän avslutningVilket rafflande avslut det blev i UAE för de svenska ryttarna. Henrik von Eckermann slog till med seger i lilla GP:n, och Evelina Tovek var snubblande nära att vinna världscupklassen men slutade istället på en hedrande andraplats.

Svenska topplaceringar i Sharjah
Evelina Tovek på Dalila de la Pomme och Henrik von Eckermann på Lorielle 2 glänste under lördagen i Sharjah (arkivbilder). Foto: Roland Thunholm

Under lördagen reds i Sharjah, Förenade Arabemiraten, den lilla Grand Prix-klassen på tvåstjärnig nivå. Hindren i utomhusarenan låg på 1,45-höjd, och vinnare med god marginal blev Henrik von EckermannLorielle 2 (WESTF sto f-08 ee Lordanos-Fighting Alpha, uppf Karl-Josef Henke). Henrik var en av fem ryttare som dubbelnollade i den 40 ekipage stora klassen. Segern tog Henrik hand om nästan två sekunder före Abdullah Alsharbatly, Saudiarabien, på Woulon L.

Även Linda Heed placerade sig i klassen. Hon red felfritt i grundomgången med Decurio men fick fyra fel i omhoppningen. Resultatet räckte till en elfte plats.

Resultat 1,45

42 ekipage startade i den avslutade i den femstjärniga världscupklassen med hinder upp till 1,60 i inomhusarenan. Henrik von Eckermann startade med Peter Pan och fick fyra fel i grundomgången, men med trots snabbaste tiden som fyrafelare räckte det inte till placering utan Henrik hamnade precis utanför prispengarna.

Evelina Tovek och Dalila de la Pomme (SBS sto f-09 e Tarab de la Pomme-Diamant de Semilly, uppf Haras de la Pomme) var däremot ett av klassens elva felfria ekipage och gick ut allra sist i omhoppningen. Med 43,78 sekunder var hon snubblande nära att ta hem segern, men det blev en andraplats efter hemmaryttaren Abdullah Humaid Al MuhairiCha Cha Cha.

Andraplatsen gav Evelina drygt 300 000 kronor i prispengar

Resultat 1,60

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden