Hoppning
31 januari 2019 18:43

Triss i svenska 1,50-placeringar i femstjärniga Sharjah

Mycket svensktDet blev inte mindre än tre svenska placeringar i världscupkval-klassen i Sharjah under sena torsdagseftermiddagen.

Triss i svenska 1,50-placeringar i femstjärniga Sharjah
Linda Heed var bästa svensk i dagens 1,50. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Veckans tävlingar har dragit igång för svenskarna som spenderar en tid i Förenade Arabemiraten. Nu är det femstjärnigt i Sharjah som gäller och i dagens 1,50, som var kvalklass till världscupens stundande omgång, blev det en svensk triss i placeringar.

Jarvis van D Abelendreef är åter på banan efter att ha pausat sedan sin framgångsrika helg med Linda Heed. I tidshoppningen på 1,50 blev de sjua och bästa svenskar. Charlotte McAuley visar fin form och vann nyligen en tvåstjärnig GP med Valentino Tuiliere. Nu hoppar de femstjärnigt och blev nia i dagens 1,50.

Ytterligare en svensk placering blev det genom elfteplacerade Evelina Tovek och Dalila de la Pomme. Evelina blev dessutom åtta med  Mill’s Sheridan i 1,45 tidigare under torsdagen. 1,50 vanns av Lettlands Kristaps Neretnieks med Moon Ray.

I den tvåstjärniga 1,40-klassen segrade Henrik von Eckermann, som är tillbaka i UAE efter sin världscupseger hemma i Europa. Nu vann han med Lorielle 2, medan Evelina TovekCortina blev sexa och  Linda HeedDecurio blev sjua.

Resultat

Henrikvoneckermannloriellert
Henrik von Eckermann vann 1,40 med Lorielle 2. Arkivbild. Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-