Dressyr, Hoppning
23 oktober 2021 09:04

Svenska vinnare i Herning

InternationelltDet var mycket svenskt i prislistorna under det pågående meetinget med världscupdressyr och hoppning i danska Herning på fredagen. Både dressyrryttaren Patrik Kittel och hoppryttaren Rolf-Göran Bengtsson såg till att det blev svenska segrar.

Svenska vinnare i Herning
Patrik Kittel var en av de svenska vinnarna i Herning. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: FEI/Liz Gregg

För Patrik Kittel blev det en seger i meetingets trestjärniga Grand Prix tillsammans med Touchdown (SWB val f 2012 e Quaterback-Sack, uppf Verbena Ab, äg Sommarkvarn AB).

Klassen reds på fredagens kväll och hade 14 startande ekipage. Touchdown slutade på 77,087 procent och med det vann det svenska ekipage överlägset. Programmet höll hög och jämn kvalitet med lite extra plus för slutorna i trav och ökningarna.

Det blev svenskt även på andra plats genom Jeanna Högberg och Astoria med 71,782 procent.

 

På fredagskvällen reds även den inledande GP-klassen i världscupen. Hemmanationens Cathrine Dufour och hennes trotjänare Atterupgaards Cassidy vann med 77,553 procent.

Det är säsongens första världscuptävling i dressyr. Ett svenskt ekipage finns på plats, Jennie Larsson/Zircoon Spring Flower, som fick 68,026 procent i fredagens Grand Prix.

Världscupküren rids på lördagens kväll.

Resultat, trestjärnig GP-dressyr

Resultat, världscupens GP

I det samtidigt pågående tvåstjärniga meetinget i hoppning vann Rolf-Göran Bengtsson och Zuccero (HOLST hingst f 2012 e VDL Zirocco Blue-Caretino 2, uppf Hanno Koehncke, äg Holsteiner Verband Hengsthaltungs Gmbh) fredagens GP-kval över 1,45-hinder.

Denna klass hade nästan 70 startande och det svenska segerekipaget var ett av tio som satte en dubbelnolla. Segern var knapp med endast åtta hundradelar till godo på tvåan, Sverigebaserade irländaren Shane Carey/Skorphults Baloutendro.

Resultat, 1,45-hoppning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden