Dressyr, Ridsport Play
3 oktober 2021 17:41
Ridsportplus

Kolla klippet: Unghäststjärnan har blivit GP-häst

NationelltDet 9-åriga stoet har redan vunnit mer än de flesta under sina unghästår. Nu har Astoria tagit klivet upp till Grand Prix. Här kan du se ett klipp från henne och Jeanna Högbergs Grand Prix kür på Flyinge under söndagen. "Fantastiskt att få göra en sådan resa med en häst," säger Jeanna Högberg. Segern i klassen gick till den danska gästen.

Kolla klippet: Unghäststjärnan har blivit GP-häst
Jeanna Högberg och Astoria tillbaka på platsen där stoet har vunnit Breeders flera gånger – nu som deltagare i Grand Prix kür. Foto: Roland Thunhom

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Ridsports läsare har kunnat följa Astorias (SWB e Sir Donnerhall II-Quaterback, uppf Hipponews Kb, Christina Olsson, äg Christina Olsson) vippande öron och karriär ända sedan tidiga unghäståren.

Ägaren Christina Olsson och ryttaren Jeanna Högberg har hela tiden sagt att stoet är en häst för de största uppgifterna och arbetat för det.

Och nu är det dags. På söndagen gjorde det nu 9-åriga stoet sin andra Grand Prix och sin första kür, detta i samband med Breeders på Flyinge.
– Det är fantastiskt att få göra en sådan resa med en häst, hon har hela tiden visat hur bra hon är, säger Jeanna Högberg.

För två år sedan tog Astoria sin tredje raka Breederstitel på Flyinge. Hon har vunnit unghästklasser i Falsterbo och i Scandinavium.

Ja, även i Friends Arena så klart. Och så har hon gått två finaler på UVM. 2019 fick hon utmärkelsen Morgondagens häst vid Ryttargalan. Och nu är morgondagen alltså här.

Högklassig passage

I söndagens kür visade det nu 9-åriga stoet att hon har passage av riktigt hög klass och att hon behärskar svårigheter som galoppombyte i varje och riktigt bra ökad galopp. Det var några småmissar, men att kvalitéerna för att etablera sig på högsta nivån finns där är det ingen tvekan om.
– Det kändes bra i dag, men det känns också som att det finns mer att ta av, säger Jeanna Högberg.

Astoriaärevarv
Astoria och Jeanna Högberg efter segern i Breeders för 7-åringar 2019. Foto: Roland Thunholm
Ridsport
Christina Olsson, Jeanna Högberg och Astoria efter Breedersvinsten 2017. Foto: Roland Thunholm

Se film från Astorias Grand Prix kür nedan.

Ägaren och uppfödaren Christina Olsson stod intill och sken upp ordentligt när kürresultatet, 75, 675 procent kom.
– Fantastiskt, säger hon.

Astoria vann lördagens Intermédiaire II på Flyinge med 73,922 procent.
– Men då var hon lite spänd, i dag fick jag fokusera på att hålla henne lugn och avspänd. Och det kändes bättre, piaff och passage blev bättre. Hon har ju mycket som helst.

Dufour segrade

Klassen hade elva ekipage till start och segern gick till danska världstvåan Cathrine Dufour, som var testryttare i 4-årsfinalen på lördagen, och Vamos Amigos med 80,442 procent. Detta efter program där allt satt som det skulle och med bland annat en svårighet där hon gick hon direkt från dubbelpiruett till ettor.

Astoria och Jeanna Högberg slutade tvåa.

För Jeanna Högberg väntar nu världscupsäsongen med hennes EM-häst Lorenzo.
– Jag vet inte om jag satsar mot världscupfinalen, men några deltävlingar vill jag rida med honom i allafall.

Resultat

Sändningar via SWB:s hemsida (betaltjänst)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden