Avelsnyheter
12 april 2018 15:04

Svenskfödd shirehingst exporterad till USA

Shire-exportEn unik export av en svenskfödd shirehingst har ägt rum. Stall Herkules har sålt en exceptionellt lovande 1-åring till en mycket framgångsrik uppfödare i USA.

Svenskfödd shirehingst exporterad till USA
Shirehingsten Herkules What's Wanted har exporterats till USA. På den vänstra bilden syns han med sin mamma West Winds Cari Ann, och på den högra bilden vid segern i Storbritannien med proffshandlern Mr Walt Bedford. Foto: Privat

När shirehingsten Herkules What’s Wanted (e Moorfield Ted u West Winds Cari Ann e Brickell What’s Wanted) föddes i februari förra året såg uppfödarna hos Stall Herkules i Klippan direkt att det var en exceptionellt fin fölunge. Han har under vintern förberetts för att visas vid världens största utställning för shirehästar – The National Spring Show i Stafford, Storbritannien, där det visas cirka 400 shirehästar. Det är första gången Stall Herkules har visat en svenskfödd häst vid denna stora tillställning.
– Några veckor innan utställningen blev vi kontaktade av Dr Jeff Gower, Soaring Eagle Farms i Springfield, Missouri, USA, och han hade sett en bild av vår unghingst och ville köpa honom, och han gav oss ett bud, berättar Christer Paulsson från uppfödarfamiljen för Ridsport.

Christer svarade Dr Gower att det var en ära att bli tillfrågad att sälja honom till USA, men att de ville visa What’s Wanted vid utställningen i Storbritannien först.
– Det är en ära att som dedikerad uppfödare lyckas sälja en häst till USA, dessutom till en uppfödare som är så framgångsrik och seriös, säger Christer.

Den 17 mars visades Herkules What’s Wanted av proffshandlern Mr Walt Bedford vid utställningen, och han imponerade stort på domarna och vann sin klass. Efter segern togs beslutet att låga hästen gå till USA.
– Vi är en enkel småbarnsfamilj med stora drömmar när det gäller att ta fram kvalitetshästar av toppklass som kan mäta sig internationellt, en del av drömmen har uppfylls i och med detta, förklarar Christer.

Det är första gången en svenskfödd och svenskägd shirehäst exporterats till USA. Christer Paulsson berättar att Stall Herkules äger både pappa och mamma till Herkules What’s Wanted, och att modern både har ett föl vid sidan efter samma hingst i år, och det väntas ytterligare ett nytt helsyskon till dem nästa år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden