Avelsnyheter
27 februari 2018 09:20

Flanders embryoauktioner etablerar sig i USA

USA-etableringFlanders utökar arenan för sina embryoauktioner och etablerar sig nu i USA. Vid landets första embryoauktion är det en lång rad intressanta embryon som auktioneras ut, där ett barnbarn till Kent Farringtons GP-häst Gazelle sticker ut lite extra.

Flanders embryoauktioner etablerar sig i USA
Kent Farrington och Gazelle kommer inte att vara med i årets VM. Arkivbild: Roland Thunholm

Embryoauktionerna är definitivt här för att stanna, och efter att Flanders Foal Auction hållt mycket uppskattade och framgångsrika auktioner i Europa och Förenade Arabemiraten är det nu dags för Flanders Foal Auction att introducera sina embryoauktioner i USA. Premiären görs vid Live Oak International i Ocala, Florida, den 16 mars.
”Vi är så glada över att få hålla den första Flanders embryoaktion på amerikansk mark”, berättar Juliet W. Reid från Live Oak International i ett pressmeddelande.

Live Oak International är USA:s största kombinerade tävling med både hoppning och sportkörning, och Juliet W. Reid berättar att ryttarna, kuskarna och tränarna alltid är på jakt efter nya hästar av toppkvalité.
”Men priserna på hästar har gått upp så mycket att fler och fler amerikaner ser till möjligheten att föda upp dem istället för att köpa dem senare – och det här är en chans för dem att få göra det”, fortsätter Juliet W. Reid.

Auktionskatalogen innehåller 20 toppstammade hopphästar ur flera intressanta blodslinjer. Bland annat finns ett embryo efter Untouchable-Clarimo, där mormodern är helsyster till Casall.

Störst uppmärksamhet riktas dock mot katalognummer 18, ett embryo efter Bamko de Muze-Elvis ter Putte. Mormodern till detta embryo är ingen mindre än Gazelle ter Linden (BWP sto f-06 e Kashmir van Schuttershof-Indoctro, uppf Werner Hyeninkx-vanHoornick), som tillsammans med Kent Farrington tagit en lång rad framstående segrar och placeringar – bland annat tog de hem Rolex Grand Prix i Genève i december. Gazelle har två registrerade avkommor, den ena är modern till det blivande fölet och den andra är King Kong, en 8-årig hingst som går 1,40 med Niels Bruynseels.

Embryauktionen i USA kommer att gå att följa på Clip My Horse.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden