Avelsnyheter
11 februari 2017 21:05

Embryo sålt för 950 000 kronor

Flanders Foal Auction från Belgien har kompletterat sina traditionella fölauktioner med en embryoauktion. 70 procent av de ofödda fölen såldes och för toppnoteringen på nästan en miljon kronor stod ett blivande helsyskon till Flora de Mariposa.

Embryo sålt för 950 000 kronor
Ett ofött syskon till Flora de Mariposa har sålts för nästan en miljon kronor.

Det var vid hopptävlingar i Sharjag, Förenade Arabemiraten, som online-auktionen med embryon genomfördes. Av de 20 mycket exklusiva embryon som auktionerades ut såldes åtta av dem på plats. Flera såldes även per telefon, och totalt blev 70% av de blivande fölen sålda. Föl som alltså inte ens är födda utan kommer att födas under året – någon gång mellan mars och augusti.

Den totala omsättningen på auktionen blev drygt 4,7 miljoner kronor. Genomsnittspriset blev drygt 230 000 kronor per embryo, och toppnoteringen på närmare 950 000 kronor betalades för ett blivande helsyskon till topphästen Flora de Mariposa (BWP f -05 e For Pleasure-Power Light). Köpare till detta rekordpris-embryo var en kund i Belgien.


Sultan Mohamed Khalifa Alyahyaee vid auktionen. Foto: Wendy Scholten.

Sultanen Mohamed Khalifa Alyahyaee är en av dem som varit drivande till auktionen, och han köpte två embryon och hans son köpte ett. Stammarna på dessa blivande föl är Cornet Obolensky-Elvis ter Putte, Cash du Plessis-Diamant de Semilly och Diamant de Semilly-Breemeersen Adorado. Även shejk Ali Al Quassimi köpte på sig mer än ett embryo, hans två blivande föl har härstamningarna Cornet Obolensky-Argentinus och Big Star-Aganix du Seigneur.

Arrangörerna var nöjda med auktionen och meddelar att de har för avsikt att arrangera en andra upplaga nästa år.

Läs mer om auktionen här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden