Hoppning
12 juni 2021 08:10

Svenskfödda världsstjärnan är död

Ryttaren sörjer”Du försvann alldeles för tidigt och mitt hjärta är krossat i dag”. Så skriver en av världens mest framgångsrika hoppryttare om sin häst som nu är borta.

Svenskfödda världsstjärnan är död
Steve Guerdat och SWB-stoet Bianca vid VM i Tryon där det blev individuellt brons. Arkivbild: Roland Thunholm

Det handlar om Steve Guerdats häst Albführen’s Bianca (SWB sto f 2006 e Balou du Roet u Coco ue Cardento, uppf Skattagård AB) som är borta. En hjärntumör avslutade det 15-åriga stoets liv.

Steve Guerdat berättade själv nyheten på presskonferensen efter Schweiz seger i Nations Cup på fredagen.

Bianca kallades The Queen of the Guerdat stables, står det att läsa på Steve Guerdats hemsida. Ekipaget vann CSIO i La Baule 2019, var trea i VM i Tryon och vinnare i Windsor 2018, och har gjort dubbla felfria rundor i ett antal Nations Cup-hoppningar.

Steve Guerdat ger inga intervjuer om händelsen men ett uttalande från honom finns på hemsidan och där skriver han bland annat:

”Min kära Bianca, min drottning, du försvann alldeles för tidigt och mitt hjärta är krossat idag. Du har gett oss så mycket lycka de senaste åren och detta ögonblick är fruktansvärt. Fruktansvärt eftersom jag önskar att jag kunnat erbjuda dig så mycket mer. Fruktansvärt eftersom du kommer att lämna ett stort tomrum.

Mitt hjärta känns ihåligt ikväll för jag saknar dig redan. Idag försökte jag kämpa för dig och denna Nations Cup-seger är tillägnad dig. Jag trodde aldrig att jag skulle få chansen att rida på en häst på din nivå och jag är så stolt över dig. Vila i frid.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden