Avelsnyheter, Dressyr
10 september 2022 20:52

Svenskt ekipage säkrade plats i 7-årsfinalen på UVM

MästerskapEfter lördagens lilla final på UVM i dressyr i Nederländerna står det klart att ytterligare ett svenskt ekipage är klart för 7-årsfinalen på mästerskapet.

Svenskt ekipage säkrade plats i 7-årsfinalen på UVM
Linnea Cöster och Liberace for U under lördagens tröstfinal på UVM. Foto: Pernilla Hägg

Det är Liberace for U (SWB val f 2015 e Dante Weltino OLD-Underworld XX, uppf Ugglarps gård AB, äg Lövsta Stuteri) och Linnea Cöster som tog sig till final i 7-årsklassen genom att vinna lördagens tröstfinal med sina 76,38 procent.

– Vi är så stolta över ”Linus”, som vi ju kallar honom. Han gav mig en fantastiskt fin känsla i dag med så fin ridbarhet genom hela programmet. Dagens ritt var en väldigt bra erfarenhet för honom och han kunde spänna av mer än i den inledande klassen i fredags. Vi tar med oss dagens känsla till den stora finalen i morgon, den ser vi verkligen fram emot, säger Linnea Cöster i ett pressmeddelande från Lövsta Stuteri.

På fredagen direktkvalificerade sig Sofie Lexner/Kavira till finalen i 7-årsklassen. Ekipaget tävlar dock för KWPN efter att ha fått ett wild card. 7-åringarnas final går i Ermelo, Nederländerna, på förmiddagen, medan 6-åringarna har sin final på söndagens eftermiddag.

Start- och resultatlistor

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden