Avelsnyheter, Dressyr
10 september 2022 14:11
Ridsportplus

Sofie Lexner och Vendela Eriksdotter Rubin till UVM-final

MästerskapDet fyller på med svenskar till söndagens finaler på UVM i dressyr. Sofie Lexner har direktkvalat till 7-åringarnas final medan Vendela Eriksdotter Rubin och Diploid tog sig till 6-åringarnas final genom en topplacering i åldersgruppens tröstfinal. "Vi har förhoppningar om att vi kan göra det lite bättre i finalprogrammet," säger Sofie Lexner.

Sofie Lexner och Vendela Eriksdotter Rubin till UVM-final
Vendela Eriksdotter Rubin och Diploid i lördagens tröstfinal för 6-åringar på UVM. Foto: Pernilla Hägg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

På fredagens kväll blev det klart att Sofie Lexner och Kavira (KWPN sto f 2015, e Franklin-Sorento, uppf P.P.W. Janssen, äg Christinelund Dressage AB) tog sig till final i 7-åringarnas klass på Unghäst-VM i Ermelo, Nederländerna.

Väl inne på banan så slappnade hon av mer och var med mig. Sofie Lexner om Kavira.

Detta efter ha direktkvalat genom att bli åtta i kvalet med 76‚259 procent.

– Vi hade lite svårigheter med Kavira på framridningen inför det inledande programmet. Hon var lite spänd och vi missförstod varandra. Men väl inne på banan så slappnade hon av mer och var med mig, berättar Sofie Lexner.

Stoet, som fram tills nu är obesegrat, visade fin ökad trav och gjorde mycket bra i galoppen.
– Men tyvärr fick vi ett galoppinslag i den ena travslutan, berättar Sofie Lexner som är glad att det ändå räckte till final.

Sofie-lexner-kavira-1-210712-rt
Sofie Lexner och Kavira i Falsterbo förra året. Foto: Roland Thunholm

–  Vi har förhoppningar om att vi kan göra det lite bättre i finalprogrammet.

Sofie Lexner och Kavira representerar inte SWB på UVM då stoet är KWPN-registrerad, men det holländska avelsförbundet gav ekipaget ett wild card till det pågående mästerskapet. Detta gäller även 5-årige Maddox Mart, riden av utlandsbaserade svenskan Jessica Lynn Thomas. 5-åringarnas final rids på lördagens eftermiddag och där finns även SWB-ekipaget Jeanna Högberg och BE Allex.

7-åringarna har sin final på söndagens förmiddag, och det finns fortfarande chans att ta sig dit genom att lyckas bra i lördagseftermiddagens tröstfinal. Den chansen ska bland annat Minna Telde och godkände hingsten Dantes Vincero GJ ta.

På lördagens förmiddag blev det också klart att förra årets Breedersvinnare Vendela Eriksdotter Rubin och Diploid (SWB val f  2016 e Hesselhöj Donkey Boy-Topaasch, uppf Lena Nyström, äg Stockholm Ridsport AB) har tagit sig till 6-åringarnas final genom att bli trea i tröstfinalen.

För Sofie Lexner och Kavira blir lördagen en mellandag med uppladdning inför söndagens final.
– Vi ska promenera, beta gräs och sedan ta en liten jogg på eftermiddagen, säger Sofie Lexner.

Start- och resultatlistor

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 89 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden