Dressyr
16 juli 2022 11:35
Ridsportplus

Obesegrade Kavira siktar på UVM efter favorit i repris

FHS 2022Kavira försvarade sin Falsterbotitel och var överlägsen när de 7-åriga dressyrhästarna hade sin final i Falsterbo på lördagen. "Hon älskar att vara i Falsterbo. Hon går in på banan och tar med mig på en ritt," säger stoets ryttare Sofie Lexner.

Obesegrade Kavira siktar på UVM efter favorit i repris
Kavira och Sofie Lexner i finalen för 7-åringar. Foto: Yvonne Karlsson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Kavira (KWPN sto f 2015, e Franklin-Sorento, uppf P.P.W. Janssen, äg Christinelund Dressage AB) är den tredje hästen som försvarar sin titel i Falsterbos tävlingar för unga hästar i dressyr.

På lördagen gick hon in på dressyrarenan och gav som vanligt allt där inne med sin ständiga ryttare Sofie Lexner, Helsingborgs Fältrittklubb.

Det blev 84,215 procent och en överlägsen seger efter en uppvisning som bland annat gav en 10:a för traven.

Allt i programmet satt som det skulle för det lätta och eleganta stoet.
– Hon älskar att vara i Falsterbo. Det märks genom att hon är intresserad och hon ser sprudlande ut. Hon kan vara lite märrig hemma men här är hon världens gladaste häst, fortsätter Sofie Lexner som har ridit stoet sedan hennes arbetsgivare Christinelund Dressage köpte henne som 4-åring.
– Hon går in på banan och tar med mig på en ritt, hon växer när hon kommer in.

Obesegrat ekipage

Ekipaget har vunnit alla tävlingar det har ställt upp i, bland annat i Falsterbo som 6-åring. 2020, när Kavira var fem år, var det inga tävlingar i Falsterbo på grund av pandemin.

Steget från 6-årsklasserna till det som krävs för 7-åriga dressyrhästar har varit ganska svårt för stoet.
– Hon har så stora gångarter så det har inte varit helt enkelt att få henne att hitta bärigheten och samlingen. Det har varit jobbigt för henne mentalt och hon har blivit lite osäker, säger Sofie Lexner.
– Jag försöker att bygga upp hennes självförtroende med mycket beröm och inte träna för mycket på det svåra.

Wild card

Nästa äventyr för ekipaget är att försöka ordna ett wild card till unghäst-VM för Holland då Kavira är registrerad i KWPN. De åker till en uttagningstävling i Holland i mitten av augusti.
– Jag har aldrig riktigt försökt med det innan, men med den här hästen tycker jag absolut att det är värt det. Kavira är inte till salu utan ska matchas mot mästerskap, säger Sofie Lexner som aldrig har ridit något UVM.

Liberace For U
Linnea Cöster och Liberace for U. Foto: Yvonne Karlsson
Everian L
Anna Kasprzak och Everian L. Foto: Yvonne Karlsson

Linnea Cöster/Liberace for U blev tvåa med 80,472 procent och Danmarks Anna Kasprzak/Everian L blev trea med 79,343 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden