Dressyr
26 februari 2021 16:05
Ridsportplus

Svenskt Grand Prix-ekipage splittras

FörsäljningMichelle Hagman Hassink och hennes tävlingskamrat Chagall H går skilda vägar. Detta efter att valackens ägare har sålt honom till USA. "Han är min bästa kompis. Ibland är livet hårt," säger dressyrryttaren som är baserad i Holland och har ridit såväl Nations Cup som världscupkval med Chagall.

Svenskt Grand Prix-ekipage splittras
Michelle Hagman Hassink och Chagall H i Friends arena och Saab topp 10 2019. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Hollandsbaserade Michelle Hagman Hassink och Chagall H (RHEIN val f 2007 e Chirlon u Day Light H e Donnerlord, uppf Josef Hax, äg Dietmar Hax) har varit etablerade på internationell GP-nivå sedan 2018.

Han gör alltid allt för dig. Han tar i och han försöker och han skulle aldrig inte vilja göra rätt. Michelle Hagman Hassink om Chagall H.

På meritlistan finns bland nationstävlingar och världscupkval. Men nu splittras alltså det svenska Grand Prix-ekipaget då hästens ägare har sålt valacken. Det är Andreas Jönsson som har förmedlat affären där Chagall H flyttar till USA för att fortsätta sin internationella karriär under Chrissa Hoffman.

– Det är jättekul att han kommer dit. Samtidigt är jag jätteledsen för han är min bästa kompis. Hade jag fått välja helt själv hade han fått bli gammal hos mig och och gå i min trädgård. Men livet är hårt ibland. Jag hade inte de här pengarna nu. Då är det så här. Han är i den åldern nu att han måste säljas, säger Michelle Hagman Hassink som började rida valacken på uppdrag av ägarna 2017.

Häftigaste minne

– Mitt häftigaste minne tillsammans med honom är nog att få rida Saab topp 10 i Friends. Det kommer jag nog aldrig mer att få göra. Och Aachen var väldigt roligt också, fortsätter hon.

– Chagall är en häst som är vacker inifrån och ut. Han gör alltid allt för dig. Han tar i och han försöker och han skulle aldrig inte vilja göra rätt. Om det någon gång blir det fel är det jag som har varit klumpig. Och han har  utvecklats mycket under tävlingsstoppet som har varit under coronana. Jag vill nog säga att han har hittat sig själv i alla Grand Prix-rörelser, så det blir perfekt för Chrissa att ta över honom nu.

 

Dressyrryttarens samarbete med Chagalls ägare Dietmar Hax fortsätter och hon får inom kort två nya hästar därifrån.
– Så får vi se om någon av dem passar mig.

Svenskägt sto på väg mot GP

Det finns ingen naturlig efterträdare i hennes stall efter Chagall H. Den som är närmast är ett sto som ägs av Lars Forsström och som har vunnit lilla rundan.
– Hon kan nog ta klivet upp till Grand Prix i slutet av året.

Chagall H står nu i karantän inför flygresan om en vecka. Hans nya hem blir i Miami, Florida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden