Dressyr
28 juli 2019 18:28

Svenskt hat-trick i Nations Cup – tredje raka totalsegern

InternationelltSverige gjorde det igen. På söndagen blev det klart att Sverige vinner dressyrens Nations Cup totalt för tredje gången i rad. "Visar att vi har mycket konkurrenskraftiga ryttare," säger Sveriges förbundskapten Bo Jenå.

Svenskt hat-trick i Nations Cup – tredje raka totalsegern
Så här såg det ut när Sveriges förbundskapten Bo Jenå tog emot segertrofén efter förra årets totalseger. Arkivbild: FEI

När årets deltävlingar i serien är ridna toppar Sverige tabellen i FEI Dressage Nations Cup.

– Det är jätteroligt, och visar att vi har mycket konkurrenskraftiga ryttare i dressyren, säger förbundskapten Bo Jenå till Svenska Ridsportförbundet, SvRF.

Sverige har ställt upp med olika kombinationer i de olika deltävlingarna i år liksom föregående år och vann bland annat på hemmaplan i Falsterbo och i finska Järvenpää. Sverige har också varit tvåa i Compiègnie, Frankrike, och Uggerhalne, Danmark.

Det sammanlagda resultatet innebär att Sverige vinner serien utan att rida sista omgången i Hickstead, Storbritannien, på söndagen.
– Med ett EM inom en inte alltför avlägsen framtid måste vi prioritera uppladdningen inför mästerskapet, säger Bo Jenå till SvRF.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden