Dressyr
13 mars 2020 18:55

Svenskt lag i paradressyr uttaget till Tokyo

Tokyo 2020Sveriges Paralympiska kommitté har gjort sin andra förhandsuttagningen inför Paralympics i Tokyo i sommar. Och ett svenskt dressyrlag finns med på listan. Det står klart att Sverige får delta med lag i paradressyr.

Svenskt lag i paradressyr uttaget till Tokyo
Louise Etzner Jakobsson åker hem från Rotterdam med ett brons och ett silver. Nu är hon aktuell för paralympics. Foto: Roland Thunholm.

Nyheten berättas i ett pressmeddelande.

Det handlar om fyra individuella, namngivna idrottare i simning, cykel och skytte samt ett lag med fyra ekipage i dressyr.

Vilka ekipage det blir i det svenska dressyrlaget är inte klart än. Louise Etzner Jakobsson, Anita Johnsson, Lena Malmström, Felicia Grimmenhag och Caroline Rutberg är aktuella.

– Vi vill ge fyra aktiva och ett lag en tidig biljett till sommarens spel i Tokyo. Här finns starka namn på den internationella scenen, tidigare paralympiska medaljörer och tydliga svenska hopp. Tanken med en tidig uttagning är alltid att ge en större trygghet och ökad motivation i att kunna planera sina slutförberedelser under det sista halvåret. Nu gäller det att fokusera på precision och kvalitet för att kunna optimera chanserna till topp-prestationer när det väl gäller, säger Sveriges truppledare Ines Lopes i pressmeddelandet.

På grund av den rådande situationen i världen med coronavirus kan OS och Paralympics komma att flyttas.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden